30 noiembrie 2021

Venezuela denunță răpirea a opt soldați de către grupurile armate columbiene

armata venezuela
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Răpirea a avut loc în timpul ciocnirilor din statul Apure, a detaliat armata venezueleană.

Ministrul Apărării din Venezuela, Vladimir Padrino López, a recunoscut sâmbătă într-o intervenție pentru media locală răpirea a opt soldați venezueleni care au fost capturați în acțiuni de luptă în urmă cu mai bine de 20 de zile în statul Apure după o ambuscadă a grupărilor de gherilă disidente din FARC-ul columbian.

Padrino López a indicat că pe 9 mai au primit date despre soldații răpiți și, având în vedere această situație, au denunțat răpirea „în fața comunității internaționale, în fața organizațiilor multilaterale și a organizațiilor pentru drepturile omului”, în același timp, solicitând răpitorilor „păstrarea vieții și a integrității fizice a celor răpiți ”.

„Am stabilit contactele care să conducă la eliberarea lor, iar Ministerul de externe de la Caracas se coordonează cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii pentru a servi drept legătură în eliberarea fraților noștri combatanți”, a spus ministrul apararii. „Nu vom precupeți niciun efort și vom epuiza toate modalitățile posibile pentru a-i recupera în siguranță”, a adăugat el.

Luptele dintre grupurile armate columbiene și Forțele Armate Naționale Bolivariene (FANB) continuă în zona de frontieră a statului venezuelean Apure din 21 martie.

Capturarea soldaților venezueleni, confirmată în această sâmbătă de Caracas a avut loc pe 23 aprilie, după cum a detaliat fracțiunea disidentă a FARC într-o scrisoare trimisă Crucii Roșii Internaționale.

Ciprian Pop