29 septembrie 2022

Venezuela expune în ONU politica de sancțiuni împotriva țării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul de Externe al Venezuelei, Carlos Faría, a explicat astăzi Secretarului General al Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (Unctad), Rebeca Grynspan, consecințele politicii de sancțiuni împotriva țării sale.

„Venezuela și oamenii săi sunt victimele celor mai crude sancțiuni și măsuri coercitive impuse de imperiul nord-american și de aliații săi”, a declarat ministrul de Externe pe contul său de Twitter.

„Așa i-am explicat secretarului general al UNCTAD”, a reafirmat diplomatul.

Faría participă la New York, la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU, unde, de la sosirea sa, a menținut o agendă intensă de schimburi cu delegațiile naționale și organizațiile internaționale.

Șeful diplomației venezuelene a purtat marți un dialog și cu prim-ministrul Statului Antigua și Barbuda, Gaston Browne, căruia i-a exprimat disponibilitatea președintelui Nicolás Maduro de a avansa în construcția definitivă a unei lumi integraționiste, multicentrice și multipolare.

Ambii oficiali au convenit să continue să lucreze la o agendă comună în beneficiul celor două popoare din Caraibe, a semnalat Ministerul de Externe venezuelean pe site-ul său.

El a indicat că cele două țări și-au consolidat angajamentele bilaterale în ultimii ani în contextul mecanismului de integrare al Alianței Bolivariane pentru Popoarele Americii Noastre-Tratatul Comercial al Poporului, pe lângă legăturile de cooperare energetică din cadrul Petrocaribe.

În acest sens, Faría a reiterat, în numele președintelui Maduro, dorința deplină a Guvernului Bolivarian de a reactiva Petrocaribe și de a lucra împreună în redresarea post-pandemie, precum și în lupta împotriva efectelor negative ale schimbărilor climatice.

Ministrul de externe a a avut schimburi de opinii și cu omologul său din Timor Leste, Adalgisa Albertina Xavier Reis Magno, căruia i-a ratificat intenția de a promova și aprofunda relațiile bilaterale în beneficiul celor două popoare.

Diplomatul, cu aceasta ocazie, a amintit că această țară asiatică a fost unul dintre cele 57 de state care au susținut Venezuela în 2017, în fața Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, și a susținut guvernul național în eforturile sale de a menține pacea și menținerea instituțiilor democratice.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto reuters