25 ianuarie 2022

Veniţi să gustaţi peste 150 de soiuri şi hibrizi de fructe, struguri şi legume obţinute în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice vă invită, între 30 septembrie şi 3 octombrie 2021, la Toamna Horticolă Bucureşteană. Staţiunile USAMV Bucureşti – Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Pomicultură Pietroasa-Istriţa şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Ferma Moara Domnească vor expune roadele toamnei alături de cele 5 mari institute de profil din România – Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti – Mărăcineni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură şi Floricultură Vidra, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Industrializarea şi Marketingul Produselor Horticole – Horting Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefăneşti Argeş, precum şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri din Dăbuleni.

O călătorie în lumea horticulturii şi a roadelor sale într-o autentică Zi a Recoltei în Campusul Agronomie-Herăstrău. Timp de 4 zile, Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV Bucureşti, alături de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice aduc laolaltă producători, institute şi staţiuni cu profil horticol din România care prezintă şi oferă spre degustare numeroase soiuri şi hibrizi româneşti, precum şi soiuri recent introduse din străinătate -mere, pere, prune, gutui, struguri, soiuri de tomate şi hibrizi. O prezenţă inedită o reprezintă speciile noi de kiwi, curmale dobrogene/jujube, banana nordului, kaki, smochine, batat/cartof dulce produse la Facultatea de Horticultură din Bucureşti şi la SCDCPN Dăbuleni. Nu vor lipsi sucurile naturale, îngheţata artizanală şi numeroase alte produse inedite, alături de must şi unicul vin universitar din România, obţinut la SCDVV Pietroasa.

Cei peste 50 de producători prezenţi la Toamna Horticolă Bucureşteană expun şi comercializează pentru publicul larg o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit, delicii tradiţionale, must şi vin.

Odată cu creşterea interesului de a avea o viaţă sănătoasă, fructele şi legumele cultivate local, proaspete, devin din ce în ce mai căutate. Ziua Recoltei este o sărbătoare pentru comunitatea de producători şi consumatori, care încununează un an de producţie bogată. Pe tot mapamondul gospodarii sărbătoresc Ziua Recoltei, iar anul 2021 a fost declarat de către ONU şi FAO, Anul Internaţional al Fructelor şi Legumelor. Din Anglia până în America de Nord sau Canada, se sărbătoreşte anual Ziua Recoltei ca un festival mult aşteptat. Marcată încă din antichitate prin celebrarea roadelor pământului şi a zeiţelor Demetra, la greci, şi Ceres, la romani, Ziua Recoltei a fost continuată şi în tradiţia populară românească.

Evenimentul are şi o componentă educaţională importantă prin conferinţele şi atelierele care au loc în fiecare zi în Aula Magna PS Aurelian a USAMV Bucureşti şi vor fi transmise LIVE pe pagina Toamnei Horticole Bucureştene, unde găsiţi şi programul detaliat.

Vă aşteptăm în deplină siguranţă în Campusul Agronomie – Herăstrău, din Bd. Mărăşti, Nr. 59, între 30 septembrie şi 3 octombrie şi cu respectarea reglementărilor în vigoare privind prevenirea răspândirii Covid19.

* * *

Despre Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) este o instituţie de învăţământ superior şi de cercetare acreditată, pol de excelenţă al învăţământului universitar de specialitate, transformată constant şi consistent pe parcursul celor 168 de ani de existentă. USAMV are peste 11.000 de studenţi, fiind definită ca „o universitate pentru viaţă şi agricultură, prin educaţie şi cercetare de înaltă calitate” („Agriculture for Life, Life for Agriculture”). USAMV are în vedere patru direcţii strategice de dezvoltare în contextul actual: învăţământ de calitate (cu accent pe abilităţile practice urmărite de angajatori), cercetare avansată, internaţionalizare şi parteneriat cu mediul de afaceri.

Pentru mai multe informaţii puteţi vizita www.usamv.ro.

Alexandra Cornea