Publicat: 26 Iulie, 2019 - 13:32
Share

În ziua de 25 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au efectuat verificări privind respectarea legislaţiei privind precursorii de explozibili restricţionaţi, la case de amanet de pe raza municipiului Piteşti, care desfăşoară activităţi cu acest gen de substanţe.

În urma verificărilor, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale conform Legii 49/2018, ca urmare a faptului că nu aveau desemnate persoane responsabile cu activitatea de precursori de explozivi restricţionaţi ori nu au înfiinţat registru anume destinat pentru această activitate care să fie înregistrat la S.A.E.S.P. Argeş.

Reamintim că odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 49 din 27 februarie 2018 privind precursorii de explozivi, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, au fost impuse reguli de o mai mare stricteţe în domeniul achiziţiei de către publicul larg a unor substanţe.

Nerespectarea legislaţiei din domeniu poate atrage răspunderea contravenţională sau penală, după caz, amenzile fiind cuprinse între 25.000 şi 50.000 de lei.

Informaţii utile privind obligaţiile operatorilor economici care desfăşoară activităţi cu astfel de substanţe puteţi accesa gratuit la link-ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/modificari-ale-.... Comunicat de presă - IPJ Argeş
 

Tag-uri Institutii: