Publicat: 29 Octombrie, 2013 - 08:00
Share

Astăzi, la ora 19, la Biblioteca Naţională are loc vernisajul expoziţiei de grafică-pictură a tinerei artiste ANA-ŞTEFANIA ANDRONIC (BUZU).

Evenimentul are loc în sala Symposium a Bibliotecii Naţionale (Bd Unirii nr. 22A) şi se desfăşoară sub egida Ministerului Culturii. „Another language (plus)” este cea de-a cincea expoziţie personală pe care o prezintă tânara artistă în ultimii cinci ani.

Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti în 2004 (secţia Grafică – clasa prof. Mircia Dumitrescu), Ana Ştefania Andronic şi-a început cariera artistică printr-o colaborare cu companii internaţionale IT (Veolia, Ubisoft, Gameloft) pentru care a desfăşurat proiecte de grafică computerizată.

Din 2007 a renunţat la cariera de „tehno-artist”, dedicându-se creaţiei artistice propriu-zise, parcurgând într-un timp scurt etape importante ale traseului constituirii unui stil propriu, sugestiv şi recognoscibil.

Cele cinci expoziţii personale din ultimii cinci ani au investigat noi modalităţi de expresie în designul vestimentar şi în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice.

Un set de lucrări de dimensiuni ample şi prezentate în varianta UV a făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în iarna trecută publicului european, la Galeriile CHROM din Bochum (Germania), un important centru artistic.

Această colecţie, revăzută şi adăugită, constituie substanţa expoziţiei pe care artista o propune iubitorilor artelor plastice în cadrul de excepţie al modernei Biblioteci Naţionale. 

Tag-uri Nume: