Publicat: 27 Februarie, 2017 - 16:54
Share
Miercuri, 1 martie, ora 19, la Cafe CĂRTUREȘTI Verona

Miercuri, 1 Martie 2017, ora 19.00  la Cafe Cărtureşti Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, lângă cinema „Patria”) va avea loc vernisajul expozitiei de grafica de șevalet, ”PERCEPȚII” a Anei Ştefania Andronic (BUZU) - o expozitie  de „meditație și revelație”.

"Sunt lucruri știute și neștiute și între acestea se află porțile percepției" - Aldous Huxley.

Eveniment  realizat cu sprijinul Fundatiei Aleg.RO si Agentiei de presa AMOS NEWS.

Membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici, Ana Ştefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut ca îndrumător pe prof. Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru “fandacsiile” discipolilor săi.

Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar Naţional (2010), Helios - Timişoara (2012-2013), Chrom - Bochum, Germania (lucrările de dimensiuni ample, prezentate în variantă UV au făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în premieră publicului european, 2013), Imbold - Bucureşti (2013), Grand - Hotel Marriott (2014), Biblioteca Naţională a României (2014) s.a. Dintre expoziţiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm Bucuresti  (cu lucrări de animaţie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Naţional (Expozitie concurs “Marinaî” – Premiul II, 2010 şi Premiul I, 2011),  Muzeul de Istorie – Târgoviste (2010),  AVANPREMIERE - Fashion and Life Style Festival, "Parada marilor branduri de moda" (Club The ARK, 2010) ş.a.

A participat cu lucrări la Bienale din Bucureşti, Arad, Târgovişte, Timişoara şi Buzău, precum şi la alte expoziţii de grup, printre care, în 2014, la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică al UAP. Tot în 2014 a participat prin Galeria Senso la Târgul de Artă Contemporană de la Ruhr - Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit şi în 2015, an în care a participat şi la Târgul Art Safari din Bucureşti. A expus din nou aici şi în 2016 şi tot în acest an a fost prezentă la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică  al UAP, precum și la Concursul Internațional de creație plastico - lirică eminesciană, ediția a VI-a de la Iaşi. In sepembrie 2016, i-a fost selectionata o lucrare pentru evenimentul ARTE in BUCURESTI cu tema IN- VARIABIL, ediția a-VII-a. Tot in 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulti"IMAGINARIUM"

A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul Cine-Cafe (Senso).

Expoziţiile personale din ultimii șase ani precum şi participările la târguri internaţionale ale Anei Ştefania Andronic BUZU au investigat noi modalităţi de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice.

 

 

 

 

             

 

Tag-uri Nume: