Publicat: 15 Iunie, 2016 - 16:16
Share

Joi, 16 iunie 2016, ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică a artistei ANCA BOERIU, eveniment care va avea loc la Galeria SENSO, Bd. Unirii nr. 15, sector 5, București.

Cuvântul de deschidere al expoziţiei intitulată “Atelier de Vise” va fi susţinut de criticul de artă Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța.

Lector Universitar Doctor la Departamentul Grafică al Facultăţii de Arte Plastice din cadrul UNArte Bucureşti, artista Anca Boeriu marturiseşte că expoziţia sa de la Galeria Senso este “o expozitie foarte personală, plină de trăiri emoţionante. Îmi doresc ca iubitorii de artă care vin să vadă expoziţia, să intre în atelierul meu de vise şi să visăm împreună”. 

Doctor în Arte Vizuale din 2008, Anca Boeriu a absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, promoţia 1982, clasa prof. Eugen Popa, este membru UAP din 1993 şi membru al biroului secţiei Grafică , având la activ numeroase expoziţii personale şi de grup. Activitatea sa a fost recompensată cu premii şi distincţii importante. 
          
“Atelierul de gânduri al Ancăi Boeriu (titlul expoziției personale deschise la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia în lunile noiembrie – decembrie 2015) a fost supus în câteva luni metamorfozei necesare spre a deveni un Atelier de vise. Sfâșietoare, epuizante – manifestarea expozițională amintită s-a organizat în siajul evenimentelor tragice de la clubul Colectiv –sublimate, concentrate, consumate, gândurile artistei s-au convertit treptat în vise, dar nu și în iluzii. (…)” - Dr. Doina Păuleanu.

Această expoziție urmează altor evenimente cultural-artistice importante găzduite de la începutul acestui an de Galeria SENSO: expoziţia de pictură „Pictograme” (Dan Constantinescu), expoziţia de Picto impulsuri „SHAKESPEARE AD INFINITUM” a artistei Oana Maria Cajal eveniment ce a facut parte din programul oficial al  Simpozionului Internaţional "Shakespeare în România, Shakespeare în lume - Shakespeare in Romania, Shakespeare in the World” şi expoziţia de ceramică „Formă Imaculată” (Nicolae Moldovan).

Expoziţia “Atelier de Vise” a Ancăi Boeriu poate fi vizitată în perioada 16 iunie -  8 iulie  2016, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbăta și duminica între orele 12.00 -18.00.

Program Galeria de Artă SENSO:
Zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă și duminică între orele 12.00 - 18.00..