Publicat: 10 Noiembrie, 2012 - 20:12
Share
Artista va picta "in direct" in fata vizitatorilor

In aceasta seara (ora 20, ora Romaniei) Galeria CHROM din Bochum, Germania, gazduieste vernisajul expozitiei de pictura a Anei Stefania Andronic (BUZU).

Principala surpriza pe care autoarea doreste sa 0 faca iubitorilor artelor plastice din orasul german erste realizarea, in direct, sub ochii lor, a unei lucrari de mari dimensiuni.

In ciuda vremii nefavorabile un mare numar de iubitori ai artei - germani si romani - au tinut sa fie prezenti la momentul inaugural. In deschidere Markus Welt, patronul galeriei a tinut sa evidentieze doua evenimente: primul - aniversarea a doi ani de la deschiderea galeriei, in 2010 si al doilea - cea mai valoroasa dintre colectiile prezentate - cea a Anei Stefania Andronic. "Am cunoscut-o pe Ana  doar prin corespondenta de Email pe care am purtat-o in vederea organizarii expozitiei. Momentul in care am deschis cutiile in care au fost trimise lucrarile m-a lasat cu gura cascata - atat de mare a fost surpriza pe care mi-au provocat-o picturile Anei" a marturisit Welt. 

Expozitia Anei Stefania Andronic este cea de-a patra care prezinta publicului german artisti romani. Au precedat-o Tudor Banus(in Noiembrie 2011), un grup de sapte artisti romani care au studiat in tara si s-au afirmat peste hotare (Ioan Iacob - Dusseldorf, Matei Negreanu - Paris, Arina Stoenescu - Stockholm, Mircea Nicolau Novac - Maastricht, Alma Stefanescu Schneider - Dortmund, Sasha Meret, Mircea Roman - Londra), in Martie 2012 si Ioan Nemtoi, in August 2012.

Expozitia va ramane deschisa pana pe 10 Ianuarie 2013.