Publicat: 11 Iulie, 2014 - 11:05
Share

Joi seară, un public numeros format din iubitori ai artei plastice, colegi, prieteni şi necunoscuţi s-au înghesuit în cocheta sală de expoziţie din cadrul Galeriilor Comerciale de lux ale hotelului “Marriott”. Prezenţa unor lucrări de artă printre brandurile celebre, precum Louis Vuitton, Valentino, Dunhill, Rolex, Bangand Olufsen, Escada a devenit deja o constantă a politicii administraţiei Galeriilor Grand, iar Ana Ştefania Andronic (BUZU) este deja la cea de-a treia sa prezenţă în această selectă ambianţă, cu o demonstraţie de virtuozitate şi originalitate.

La această prezenţă, artista a optat pentru o selecţie din seria lucrărilor “Another Language” – prezentate în premieră anul trecut la Bochum, în Germania. Aceste lucrări, realizate într-o tehnică spectaculoasă care, prin utilizarea iluminării UV, scoate în evidenţă detalii astfel invizibile, au fost încadrate de o decoraţie tip street art, realizată direct pe pereţii vopsiţi în negru ai galeriei. O “expoziţie în expoziţie” s-ar putea spune, care dezvăluie deosebita abilitate a artistei de a îmbina tehnici şi genuri diferite într-un spectacol imagistic surprinzător de unitar.

Vizitatorii, dintre care nu puţini sunt cei care au urmărit cu interes parcursul artistei în ultimii 4 ani în care a avut prezenţe constante în sălile de expoziţie, au remarcat originalitatea şi sugestivitatea acestor experimente artistice. Nu doar un jurist de marcă, dar şi un fin observator al fenomenului artistic, judecătorul la Curtea Constituţională Valer Dorneanu şi-a exprimat admiraţia pe care i-o poartă artistei: “Îi prevăd o carieră plină de succes Anei Ştefania, pe care o va împlini nu doar datorită talentului, ci şi muncii intense pe care o depune. În ciuda aparenţelor este un artist puternic şi viguros”. La rândul său, prof. dr. Dorin Sarafoleanu, deasemenea un iubitor al artei, a ţinut să remarce disponibilitatea autoarei de a se adapta tendinţelor din arta modernă: “Ceea ce face Ana Ştefania poate sta cu deplină îndreptăţire în orice galerie. Sunt încântat că sunt posesorul câtorva dintre cele mai bune lucrări ale sale”. Ochiul atent al curatoarei Adriana Oprea a analizat “la rece” rezultatul experimentului şi i-a întărit acesteia convingerea că se află pe drumul cel bun al afirmării depline.

Marian Constantinescu, redactorul şef al Revistei “Traveller Magazine” a dorit să sublinieze originalitatea creaţiei artistei: “Prin natura profesiei, călătoresc mult şi am prilejul să iau pe viu pulsul evoluţiilor din arta plastică. Ceea ce am văzut aici corespunde turneului pe care l-am sesizat de pildă, în galerii din Statele Unite. Cred că artista ar trebui să se gândească deja la o prezentare într-unul din centrele tradiţionale ale plasticii, ca, de pildă, marea metropolă Chicago”. 

Susţinător constant al prezenţei artei în galeriile comerciale, managerul SC Grand, Gregor Aufhauser, şi-a exprimat dorinţa, ca şi alţi curatori talentaţi să-şi poată prezenta lucrările în această ambianţă de excepţie. “Este o iniţiativă pe care o vom susţine în continuare”, spre beneficiul artiştilor şi al vizitatorilor galeriei” – a spus acesta.

Expoziţia “Another language – Cu alte cUVinte” va fi deschisă pentru public până la jumătatea lunii august.