8 decembrie 2021

Vernisajul expoziţiei „Artişti de pus în ramă”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Opera Română Craiova îi invită pe iubitorii artelor la două evenimente culturale speciale. Vernisajul expoziţiei „Artişti de pus în ramă” va avea loc duminică, 28 noiembrie 2021, la ora 17.00, în foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu, înainte de începerea spectacolului de operetă „Logodnicul din lună” de Eduard Kunneke, susţinut de Opera Română Craiova, în sala Amza Pellea, de la ora 18.00.

Artiştii Operei Române Craiova, în ipostaze recreate după tablouri cunoscute

Expoziţia „Artişti de pus în ramă”, care cuprinde lucrări de Silviu-Cristian Mirescu, este inspirată de provocările lansate de marile muzee ale lumii, care au încurajat publicul să refacă opere de artă, în moduri cât mai creative, utilizând resursele minimale disponibile acasă, în atât de lungile perioade de carantină, în care oamenii îşi petreceau timpul în izolare.

Proiectul este menit să pună în valoare două instituţii de cultură ale oraşului: Muzeul de Artă şi Opera Română Craiova. El constă în recrearea prin ipostaze asemănătoare de către artiştii Operei Române Craiova a 36 de tablouri din colecţiile Muzeului de Artă.

Lucrările pot fi admirate duminică, în foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu, înainte de începerea spectacolului de operetă „Logodnicul din lună” al Operei Române Craiova.

O operetă de succes

„Logodnicul din lună”, fermecătoarea compoziţie a lui Eduard Kunneke, a delectat generaţii de melomani, iar Opera Română Craiova a prezentat, la începutul acestui an, o nouă punere în scenă în regia lui Laurenţiu Nicu. Succesul acesteia nu este întâmplător; paginile muzicale memorabile spun o poveste despre inocenţa primei iubiri, presărată cu mult umor, care a fost primită cu încântare de iubitorii muzicii din Craiova.

Reprezentaţia de duminică îi reuneşte pe artiştii Renata Vari, Petrişor Efrem, Anca Ţecu, Dragoş Drăniceanu, Daniel Cornescu, Mihaela Popa, Laurenţiu Nicu, Adrian Grădinaru, Serghei Doroş şi Erna Marin, Alina Onofrei, Alexandra Iordache, Amina Almahadin, alături de Orchestra Operei Române Craiova, condusă de maestrul Dumitru Cârciumaru.

Conform măsurilor dispuse de autorităţi, participarea la cele două evenimente este permisă pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Este necesar ca participanţii să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa faţă de ceilalţi spectatori.

Intrarea la vernisajul expoziţiei „Artişti de pus în ramă” este gratuită, în limita spaţiului disponibil şi a măsurilor de siguranţă sanitară menţionate.

Biletele pentru spectacolul „Logodnicul din lună” pot fi achiziţionate online: http://bilete.operacraiova.ro/ro/show/61/detail sau la agenţia de bilete a Operei Române Craiova: http://www.operacraiova.ro/ro/contact/agentia-de-bilete/

Str. Mihai Viteazul nr. 7, 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro