Publicat: 10 Noiembrie, 2014 - 11:01

Filiala Județeană Sibiu a Uniunii Arhitecților din România organizeză vernisajul EXPOZIȚIEI-CONCURS-BNA 2014, care va avea loc în Holul Primăriei Sibiu (CIT-Intrarea din Piața Mare) din Strada Brukenthal nr. 2, în data de 13 noiembrie a.c., la ora 16.30.

Expoziția va fi putea fi vizitată până în data de 24 noiembrie, a.c.

Cea de a XI-a ediție a Bienalei Naționale de Arhitectură are ca tema DILEMELE ȘI PROVOCĂRILE SPAȚIULUI ARHITECTURAL (ROMÂNIA, 2013-2014) și aduce în fața publicului lucrări și publicații editate în ultimii doi ani de arhitecți cu drept de semnătură, urbaniști, arhitecți de interior, conductori arhitecți, designeri, scenografi, restauratori, istorici și critici de artă și arhitectură.

Președintele Bienalei Naționale de Arhitectură este arh. Dan Sergiu Hanganu, prof.dr.h.c. al Universității de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu' din București. Comisarul Bienalei este prof.dr.arh. Sergiu Nistor.

Expoziția de la Sibiu va cuprinde lucrările premiate în cadrul Galei Bienalei Naționale de Arhitectură, desfășurată la București, pe 16 octombrie, la Teatrul Național 'I.L. Caragiale'.

În total au fost acordate 12 distincții: câte două premii pentru secțiunile 'Arhitectura locuinței', respectiv 'Publicații de arhitectură', câte un premiu pentru 'Arhitectura dotărilor comunitare și de producție', 'Arhitectura patrimoniului cultural', 'Arhitectura spațiului interior', 'Arhitectura spațiului public și urbanismul', medalia președintelui Uniunii Arhitecților din România, Premiul Președintelui de Onoare al BNA 2014 și în premieră două Medalii 'Opera Omnia', ce au fost atribuite arhitecților Sever Nițu și Emil Barbu Popescu.

,,Bienala Națională de Arhitectură 2014 dorește sa fie, așa cum deseori perioadele de criză prilejuiesc, o șansă de reflecție: o reflexie asupra valorilor fundamentale ale ambientului urban sau rural; oportunitate pentru reformularea rolului creației arhitecților și urbaniștilor; o chemare la protejarea, sporirea ori punerea în evidență a acestor valori,' — prof.dr.arh. Sergiu NISTOR, comisar al BNA 2014.

Prin prezentarea la Sibiu a expoziției de proiecte ale Bienalei, Uniunea Arhitecților din România și Universitatea de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu' din București în calitate de organizatori, doresc să marcheze contribuția Sibiului la fizionomia deopotrivă tradițională, dar și modernă a României, precum și realizările arhitecturale și urbanistice din zona Sibiului, pentru care membrii Filialei Județene Sibiu a Uniunii Arhitecților din România au o contribuție însemnată.

Până pe 20 decembrie a.c. expoziția-concurs BIENALA NAȚIONALĂ DE ARHITECTURĂ 2014 își va continua itinerariul în țară și peste hotare.