Publicat: 11 August, 2014 - 10:04

Marţi, 12 august 2014, ora 19.00 va avea loc vernisajul Expoziţiei de pictură “ÎNCEPUTUL IUBIRII” a artistei MIHAELA PANAITESCU. Evenimentul este găzduit de Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33” (Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase„).
 
Expoziția va rămâne deschisă până pe 31 august 2014.
 
PROGRAM Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33”:
marți – sâmbătă, orele 11.00 – 19.00

Mihaela Panaitescu a absolvit Liceul de Artă ”Marin Sorescu” din Craiova (specialitatea desen, pictură, creatie vestimentară) și Universitatea de Artă ”Nicolae Grigorescu” București (Facultatea de Arte Decorative și Design, Secția Modă), fiind licențiată în Arte Plastice și Decorative, Arte Textile, Design Vestimentar. 
Din 2013 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, secția Pictură și tot din același an, Mihaela Panaitescu lucrează în atelierele apreciatei creatoare de modă Liza Panait, Casa de Modă ”VILI”.
A lucrat pentru Doina Levintza și Cosmina Englizian și a colaborat cu Casele de Modă ,,Attitude Fashion” și ,,House of Art”.  

Este un artist plurivalent, pasionată deopotrivă de pictură în acrylic, ulei, tempera pe diferite suporturi (pânză, carton, perete, material textil, lemn), modă și design vestimentar, grafică, tehnici mixte, colaje, tapiserii, pictură de icoane pe lemn și pictură pe material textil. Este și designer de bijuterii, realizând accesorii unicat. 
Peste 100 de lucrări ale sale, de la tablouri, picturi moderne, colaje, tapiserii, icoane se află în colecții particulare, atât în țară, cât și în străinătate. Și-a expus lucrările în expoziții de grup (Salonul de Toamnă al artiștilor plastici olteni, Muzeul de Artă din Craiova, 2002 sau ,,Salonul de miniatură textilă” și ,,Salonul Național de Artă Textilă”, Galeriile ORIZONT, 2013) și expoziții personale (,,Don Quijote - Metamorfozele realității” la Institutul Cervantes, 2005), și-a prezentat propriile colecții haute-couture la Romanian Fahion Days și a semnat o parte dintre ținute (anii 1915 - 1920) pentru filmul lui Sergiu Nicolaescu, ”Orient Expres”. A realizat grafica ilustațiilor la o serie de volume de poezie. 
 
”Mihaela Panaitescu este, trebuie să recunosc, o surpriză plăcută, așa cum au fost mulți absolvenți ai Universității de Artă. O deschidere mai largă spre alte orizonturi, opțiunile curriculare mult diversificate, au făcut să avem de-a face cu o atât de strictă clasificare a tinerilor absolvenți. Așa se face că, o absolventă a Liceului de Artă din Craiova, și mai apoi a Universității de Arte(…) care a urmat și cursurile secției de Scenografie, să aibă expoziții de pictură. Pictură de șevalet, de grafică, și în general specializările care vehiculează concepte și rezolvări plastice care nu au un reflex direct în aria pragmatismului care se cer unui student de arte decorative, are cerințe specifice nu sunt la îndemâna oricărui absolvent de Arte. (…) experiența alături de un creator polivalent cum este Doina Levintza, de profesorii de la Universitate, precum Unda Popp (…), au asigurat o libertate de concepție și o însușire a limbajelor plastice, care nu pot fi decât benefice pentru o tânără pornită pe drumul unei cariere frumoase, fără îndoială, dar plină de capcane motivate de lipsa de timp dedicat exclusiv atelierului care, într-o societate ca aceasta devine un lux inabordabil (…)” – Ileana Ploscaru Panait, artist vizual, realizator TV, critic de artă, curator expoziții.
 
La începutul lunii martie a avut loc inaugurarea noii GALERII de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33” marcată de un dublu eveniment: vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului Cătălin Geană şi al celei de fotografie HairDesign “ARTA se MIŞCĂ” a Cristinei Grama şi a echipei sale FASON. 
A urmat în aprilie 2014 vernisajul expoziţiei de pictură cu vânzare “ŞAPTE PICTORI”. Au expus timp de două luni artiştii plastici Anna Ravliuc, Laurenţiu Midvichi, Mariana Gavrilă Vesa, Georgeta Constantinescu, Stela Vesa, Alina Vodă şi Florentin Vesa. 
În iulie 2014 a fost găzduită o altă expoziție-eveniment care s-a bucurat de mare succes, și anume expoziţia de mozaic și pictură  “MARI ACTORI” a artiștilor Mircea Tudor Asciu și Rozalia Lenke Pușcaș. Începând cu stagiunea 2014-2015, lucrările semnate de artistul Mircea Tudor Asciu vor fi expuse în foyerul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”.
 
Evenimentul va fi urmat de un cocktail.