Publicat: 7 Martie, 2013 - 19:02
Share
la Galeria "Căminul Artei", Bucureşti, în perioada 8 – 23 martie 2013

Fundaţia Fildas Art, în calitate de organizator, Farmaciile Catena, în calitate de sponsor al evenimentului, şi Asociaţia Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România organizează vineri, 8 martie 2013, de la ora 18.30, la Galeria "Căminul Artei", Bucureşti, vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Artă Plastică Feminină Contemporană şi lansarea catalogului  “Poduri Europene”, ediţiile 2011- 2012”.

Proiectul "Poduri europene " s-a născut în 2004, în vremurile când entuziasmul drumului european pe care România se inscrisese includea şi zona artelor plastice.

Din iniţiativa Rodicăi Xenia Constantin, artist plastic şi Preşedinta Asociaţiei Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România, s-a organizat primul Atelier internaţional de creaţie, reunind artiste din multe ţări europene.

An de an, prestigiul Podurilor Europene a crescut, artiste din România au fost invitate în repetate rânduri să expuna în galerii importante din Europa, cu deosebire Franţa şi Germania. În acelaŞi timp, cel puŢin o data pe an, în România s-a organizat o expoziţie ampla cu lucrările realizate de artistele participante la Atelier.

Aşadar, pe 8 martie, veţi asista la vernisajul expoziţiei lucrărilor executate în Taberele Internationale de Creaţie de la Eforie în anii 2011 si 2012, lucrări ce au fost prezentate anul trecut la Muzeul de Arta din Constanţa cu mare succes.
Totodata puteţi răsfoi Albumul dedicat  perioadei 2011-2012 al Podurilor Europene.


  
Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de  Doina Păuleanu, Director al Muzeului de Artă Constanţa.
 
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8 – 23 martie 2013