Publicat: 21 Iulie, 2015 - 10:43
Share

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, din Ploiești, str. Toma Caragiu nr. 10, invită publicul prahovean, marți, 21 iulie 2015, ora 11,00, la vernisajul Expoziției lunii: 'Trecut pentru viitor. Dezvoltarea colecțiilor'.

În expoziție sunt etalate piese muzeale din ultimele achiziții și donații. Se remarcă: obiecte de podoabă, inele, mojare de la sfârșitul secolului al XVII-lea; un stilet de ofițer; cărți rare — ediții de buzunar; un inedit album cu fotografii reprezentând soldați germani din Al Doilea Război Mondial, care au făcut parte din forțele de apărare ale rafinăriilor prahovene.

Dezvoltarea colecțiilor muzeale, diversificarea și valorificarea acestora la standarde superioare corelate cu rolul societății civice și conștientizarea de către comunitate a importanței tezaurizării informațiilor și dovezilor trecutului și cu activitatea de cercetare a specialiștilor sunt repere esențiale ale misiunii și obiectivelor instituției noastre.

Mulțumim comunității pentru înțelegerea actului cultural, deschiderea și generozitatea cu care contribuie la mărirea și diversificarea colecțiilor Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Director adjunct,

Mihai Dumitrache