Publicat: 5 Martie, 2019 - 08:28
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au fost vestitorii primaverii pentru bolnavii si personalul Centrului de "Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie", cărora le-au oferit buchete de flori şi i-a bucurat cu un moment cultural-artistic.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: "Astazi, 1 Martie, am revenit la Centrul "Sfantul Nectarie", un loc foarte drag noua, voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului! De cateva ori pe luna venim aici, am legat adevarate prietenii cu pacientii de aici. Ei se bucura foarte mult sa ne revada si noi ne bucuram ca ii revedem. Este o apropiere sufleteasca care s-a creat intre noi si de fiecare data cand venim aici, dupa cum a spus si domnisoara director Caruntu, chiar daca venim cu lucruri mici, cu niste buchetele de flori, faptul ca astazi am venit, am vorbit cu dansii, i-a bucurat foarte mult, gestul i-a bucurat pe toti pacientii pentru ca nu ne-am adresat doar doamnelor, am venit sa ne adresam tuturor pacientilor si tuturor celor care se ingrijesc de sanatatea acestora. Cu totii primim primavara, cu totii ne bucuram de venirea ei, cu totii ne bucuram de flori, de natura care ne inconjoara si de frumos si cred ca am reusit sa le aducem o minunata bucurie acestora".

Adriana Caruntu, directorul Centrului "Sfantul Nectarie", a mentionat: "Ziua de 1 Martie este un simbol al primaverii, al bucuriei si al sperantei de bun si de frumos in viata noastra, cu atat mai mult pentru cei care sunt bolnavi. Astazi, am avut bucuria sa ii primim pe voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului care au adus buchete minunate cu flori de primavara, au adus cu ei toata bucuria tineretii si a dragostei pe care dansii o poarta acestui centru, personalului si pacientilor. Au oferit cate un buchet de flori si, de asemenea, le-au incantat sufletul cu melodii care au fost atat din partea traditionala, dar si actuale si am observat pe chipul pacientilor multa bucurie si acea mirare ca niciodata nu ii uitam, ca sunt alaturi de ei".

Catalina Pitis, voluntar la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a firmat: "Mi-a venit un gand mai devreme, ca florile sunt un zambet pe care Dumnezeu l-a lasat lumii, asa ca noi am facut doar sa aducem acest zambet mai aproape de doamnele si domnii de aici de la centru si ne-am bucurat impreuna de culorea si mirosul zambilelor. Ne bucuram de fiecare data ca suntem aici, impreuna!"

Acțiunea socială a fost organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.