Publicat: 14 Octombrie, 2012 - 11:57

VH2  va cânta în deschiderea concertului pe care trupa Status Quo îl va susţine pentru prima dată în România, pe data de 17 Octombrie, la Sala Palatului. Concertul de la Bucureşti este organizat de Emagic şi prezentat de Volksbank.
 
Înfiinţată de Gabriel Cotabiţă şi Mihai Pocorschi, VH2 este, cu siguranţă, una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe româneşti din ultimii 25 de ani. Celor doi li s-au alăturat ulterior Cătălin Tuta Popescu - keyboards, backing vocals, Răzvan "Lapi" Lupu - tobe, backing vocals, Vladimir Pocorschi - lead guitar, backing vocals, Eugen'"Soe" Sonia - bass, Cătălin "Teava" Catoiu – percuţie. Primul single al trupei, "Trece vremea", a fost extrem de bine primit de public, precedând apariţia primului albumul VH2, "Greatest Hits". Materialul a fost reediat un an mai târziu, sub numele "Dacă n-ai iubi", incluzând, alături de single-ul omonim, piese precum "Fiecare zi fără tine", "Mai stai", "Nu-mi mai pasă".  Anul trecut, trupa a lansat un nou material discografic, numit "2-VH2", acesta incluzând zece piese şi un radio edit ca bonus track, urmând ca toamna aceasta să ofere publicului său şi un album live. Tot în 2011, VH2 a fost aleasă pentru a deschide concertul susţinut de Roxette la Bucureşti, anul acesta fiind prima opţiune a britanicilor de la Status Quo pentru a cânta înaintea show-ului lor de la Sala Palatului.
 
Primul concert Status Quo în România va avea loc pe 17 Octombrie, biletele fiind disponibile la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 95, 160, 225, 285, 385 lei. Acestea se pot comanda online, de pe site-ul Myticket.ro, sau din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi la Sala Palatului.