28 mai 2022

Viața și fericirea noastră!!!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dar toți trăim într-o lume răvășită în care fiecare individ devine lunecos, și mă refer și la colegii mei care evită probabil în mod voluntar să-și arate religia, și să spună că ei cred, în Dumnezeu.

De ce oare, trăim așa o lume anormală, parcă speriată și obsedată că cineva nu este de acord și va admonesta opțiunea religioasă fiecăruia dintre noi???

Toți trăim o lume de nebuni, cum vezi tu, iar faptul că printre noi se instaurează încetul cu încetul, un duh perfect care își propune să răstoarne valorile unei lumi normale și al bunului simț, a unor societăți evoluate, astfel anormalul devine normal, ceea ce mie, tatăl tău, mi se pare groaznic, e ca și cum, orice crimă poate deveni, motivul, o normalitate.

Cum e asta, să fiu de acord cu faptul că minciuna devine adevăr și furtul inteligent devine  profesie onorabilă, realizezi, Rebecca în ce lume malefică   trăim? Mi se pare de-a dreptul groaznic că sodomia să devină orientare comportamentală.

Pervertirea tineretului se intitulează program de sănătate anti-SIDA.

Și mai groaznică mi se pare, tată, afirmația cum că ,,Prostituția se cheamă, libertatea femeii de a face ce vrea cu propriul trup”.

Dar ce zici, iubita tati, că sărăcirea spirituală devine globalizare. Astăzi invadarea unei țări se cheamă război preventiv în timp ce teroriști își declară și reclamă valențe divine.

Până și înfundarea țărilor, a economiilor se numește credit bancar, iar de ani buni la toate alegerile, indiferent de care ar fi, locale, generale sau prezidențiale, chiar și referendumurile, au beneficiat din partea politicienilor de  pomeni politice care în mod pervers au numit-o act de caritate.

Societățile au evoluat-o razna, și s-au depravat atât de mult, încât devin din ce în ce mai periculoase pentru generațiile tinere și muritoare.

Azi aș spune că, orice fel de carte se vinde greu, oamenii se vând ușor, iar țara se dă degeaba. Ca atare, iubita mea fată, te îndrum și îți spun, că la fel ca și mama și tatăl meu, ceea ce îți indic și ție să faci este că eu cred în Dumnezeu și  ador să încerci să-l înțelegi. Îl văd și îl simt pretutindeni, de față și activ nu numai în nemurirea veșnică a vieții și în sufletul omului cât și în istoria popoarelor și a omenirii. Fiecare popor i-a dat un nume, dar el este unic.

Aș îndrăzni să spun că mai vechi decât orice este Dumnezeu fiindcă nu s-a născut. El este mai frumos decât lumea care de fapt este opera lui. Este mai repede decât gândul fiindcă străbate universul mai înțelept decât timpul, asta pentru că el a descoperit totul și toate.

Bunul Dumnezeu este de fapt ființă fără de început și fără de sfârșit.

Eu personal, Rebecca, cred în Dumnezeu, tot așa cum cred în răsăritul și apusul soarelui iar asta nu pentru ca îl  văd, ci pentru că l-am simțit, toată viața mea sau cum scriam mai înainte, în cele trei vieți trăite până acum. Dumnezeu deși nu poate fi văzut de noi muritorii, El este în toate locurile sale, în natură ca o forță vie și personală. El este cauza mișcărilor atomice, este legea fenomenelor, vindecătorul omenirii și desigur susținătorul lumii.

Tată, să știi că noi ființele umane, nu o să cunoaștem niciodată originea și natura lui Dumnezeu. El este de fapt lumina, căldura, electricitatea, magnetismul, atracțiunea, instinctul și inteligența.

Existența lui Dumnezeu este o certitudine și cea mai sigură dintre toate teoriile geometrice.

Tu ai văzut, iubita tati, că nu întâmplător, oamenii înaintea morții, deși au fost necredincioși ei devin credincioși. Fiindcă ți-am mai spus sufletul nu moare niciodată, el se desparte de noi păcătoșii, de trup și bântuie milioane de ani, putându-se chiar reîncarna.

Iubita mea fată, te îndrum și îți spun că esența religiei noastre o vei găsi în biblie care învață să iubești pe Dumnezeu și pe oameni, să dorești       dreptăți, să știe să te scârbească de răutăți și să te facă să-ți iubești dușmanii chiar dacă ei de cele mai multe ori nu merită.

Scriptura nu este o carte pentru aflarea legilor naturii, ci pentru aflarea adevărului moral.

Omul care nu cunoaște pe Dumnezeu este ciuma societății, căci religia este fundamentul statului.

Ateismul nu are sens. Când mă uit la sistemul solar, văd pământul aflat la distanță potrivită de soare pentru a privi cantitatea corespunzătoare de căldură și lumină. Așa cum nu s-a produs din întâmplare, acest minunat aranjament al soarelui, planetelor și cometelor, nu poate fi decât opera unei       Ființe atotputernice și inteligente. Această ființă inteligentă infinită generează totul!

Nemurirea sufletului este o chestiune atât de importantă și ne privește atât de aproape, pe noi toți.

Cea mai înaltă mulțumire a sufletului nostru este în a-l recunoaște pe Dumnezeu.

Odată cu lumina, Dumnezeu, revarsă asupra pământului și principiul vieții, simțirii și cugetării.

Rebecca, să nu pui preț pe acea moralitate care nu-și are rădăcini de religie.

Și aș încheia, copilă, această pledoarie despre Dumnezeu și învățăturile lui spunând că cel mai bun liman unde se poate odihni omul este religia.

 

(VA URMA)

Florentin Scaletchi

Profesor universitar Doctor Avocat