26 mai 2022

Viața și fericirea noastră!!!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Partea  XLVIII

 Tatii!!! Ce este de fapt viața noastră? Eu, fata tatii, așa cum am încercat să găsesc, diverse modalități de a defini ce este viața noastră, m-aș risca spunându-ți că este un amalgam de trăiri și sentimente diferite de la om la om. Este un amestec de răsărit și ploaie, fulgere și zâmbete, plăcere și durere fără să uiți că nu a existat niciodată un nor prin care să nu treacă soarele. Viața, Rebecca este o frontieră internă între două necunoscute, noi toți oamenii, trecem prin viață asta unde suntem înregistrați apoi verificați prin faptele noastre, controlați de cei abilitați să o facă, ștampilați prin momentele bune și rele și apoi expulzați în lumea celor drepți. Viața, copilul meu este de fapt o ecuație divină ale cărei necunoscute s-ar putea să le aflăm în ceruri. Ți-aș mai putea spune că viața poate fi apreciată ca fiind o înghețată pe care ar trebui să o să savurați înainte să se topească, căci drumul vieții sigur are de toate, momente de bine și de rău cu soare și cer senin, dar și ploaie și zăpadă, numai că sigur nu are ceva anume… calea de întoarcere. De ce se spunem, tatii, că oamenii sunt uneori naivi, ce justifică această anatemă?

E naivitate, tatii, atunci când el, omul își distruge prezentul făcându-și griji pentru viitor, și mai grav, plânge în viitor, amintindu-și de trecut!

Și astfel, realizezi ce este viața!!!

Este o clipă care ți se scurge printre degete dacă nu știi cum să o trăiești.

Tatii, țin minte că bunicul Nelu, îmi spunea când încă mai trăia, că viața fiecăruia dintre noi este o carte. Cum adică, tatii? Ce voia să spună? Tată, viața noastră pe pământ este o carte pe care o scriem noi zilnic, fiecare dintre noi prin faptele noastre, prin vorbele și desigur prin gândurile noastre.

Tu să știi că atâta timp cât ești în viață, tu poți reveni a ceea ce ai scris cu fapta ta, cu vorba sau cu gândul tău personal. Numai prin pocăință, prin îndreptare, printr-un nou început mai bun, tu îți poți corecta capitole din viața ta. Poți schimba chiar fraze întregi din cartea vieții tale corectând în acest fel, exprimările greșite din parcursul vieții tale. Tu să știi Rebecca că atunci când se termină viața pe acest pământ se va pune sigiliul pe cartea ta, și nu vei mai putea îndrepta capitolele, cartea rămânând așa cum ne-a găsit ceasul morții și ziua Judecății supreme.

Tată, tu trebuie mereu să îți amintești pe parcursul vieții tale ce am să-ți spun eu acum.

Să știi iubita tatii că după o perioadă de întuneric și singurătate din viața omului intră întotdeauna lumină și bunătate în viețile noastre. Și exemplul meu este cel mai relevant. După 5 ani, de închisoare politică în regim de condamnat la moarte, de recluziune totală și cu lanțuri de 28 de kilograme la mâini și la picioare, ținute permanent, am ajuns să văd lumina și să primesc, răscumpărarea bunătății mele, find numit Președintele Comisiei legislative Juridice și al Drepturilor omului, într-o nouă Românie, după Revoluție din 22 Decembrie 1989. Asta m-a făcut să înțeleg, că nu fiecare furtună care vine, e pornită să-ți distrugă viața, ea poate de fapt să-ți îndrepte și să-ți  curețe calea pe care ai primit-o prin destinul tău.

Și am mai învăța ceva, din experiența mea de viață! Că atunci când nu dai doi bani pe părerea lumii, vei trăi liber, liniștit și fericit. Așa am încercat să procedez și eu după experiența nefericită trăită în închisorile comuniste. Când am fost hulit, umilit și numit trădător de țară, pentru un Dictator prost și nebun.

Sunt lucruri simple de care să ții cont draga tatii, dacă vrei să fii fericită. Totdeauna, ia o scurtă pauză și respiră înainte să vorbești tu, mai bine ascultă dacă nu ești sigură pe tine, înainte de a critica pe cineva sau ceva, mai întâi examinează-te pe tine, că vorba aia nimeni nu-i perfect în lumea asta, înainte de a scrie ceva, mai întâi gândește-te bine, înainte de a lovii pe cineva, cu vorbele sau faptele, mai bine renunță și în cele din urmă nu uita că înainte să mori, trăiește-ți viața din plin. La urma urmei, să știi că dacă vrei să fii fericită pentru o clipă, răzbună-te pe cel care ți-a deranjat viața dar dacă vei vrea să fii fericită o viață, IARTĂ!

Te iubește tatăl tău!!!

(VA URMA…)

 Florentin Scalețchi

Profesor Universitar Doctor