30 iunie 2022

Viata și fericirea noastră !!!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dragă, tatii! Unde începe și se termină fericirea noastră? Rebeccuța tatii, fericirea și nefericirea oamenilor este în mare parte opera lor. Ți-aș spune că marea afacere și singura în care trebuie să reușești este să trăiești fericită.

Dar, tată care este după tine fericirea cea mai mare a omului? Fata tatii, cea mai mare fericire în viață noastră este să fii utilă căci, în acest fel vei deveni prețioasă. Tu în copilărie și până acum la frumoasă vârstă a majoratului ai trăit fericită, fără să o știi dar urmează vremurile care vor venii și o să crezi că vei putea fi fericită. Dar dacă nu îți vei menține ritmul ai să vezi că ușor poți cădea pe panta nefericirii.

Fericirea nu o realizezi și nici nu o constați, ea se întâmplă pur și simplu. Când ești fericită nu te întrebi niciodată dacă ești sau nu ești fericit. Tu copile, trebuie să ai grijă de tine în primul rând. Tu ești cel mai important lucru din viața ta. Rebecca, e foarte important să ai grijă de sufletul tău, de inima ta, de zâmbetul tău. Tu ești tot ce ai, tot ce ai primit de la Bunul Dumnezeu și trebuie să ai grijă de tine, de cum arăți, de cum te comporți, de ce faci în viață iar dacă îți apar inevitabil și momente dificile amintește-ți de cuvintele mele, să nu te bazezi decât pe tine iubita tatii, să îți amintești că trebuie să fii atentă și să nu lași oamenii care te înconjoară să-ți smulgă zâmbetul sau să-ți întunece lumina pe care o porți în sufletul tău bun de copil.

Ia aminte, iubește-te mai presus de orice fiindcă e tot ce ai!

Să știi că nici un paradis din lume nu poate fi mai frumos decât acela pe care ți-l construiești tu în sufletul tău. E bine să-l încarci cu liniște și multe gânduri bune.

Dar cum pot obține liniște în suflet, tatii?? De multe ori în viață în diferite cazuri e bine fata tatii, să lași de la tine pentru a fi bine în jur. De multe ori e bine să taci dacă vrei să ai liniște în jurul tău.

E posibil, ca uneori să uiți de tine, de sufletul tău, important este să nu uiți să fii om, așa cum te-am învățat eu să fii.

Tu Rebecca, mereu să trăiești în înțelepciune că de fapt nimic din ceea ce ai nu este al tău, atâta timp cât în final nu rămâi decât cu amintirile frumoase cu iubirile împlinite, cu zâmbetele tale, cu momentele deosebite și frumoase și cu faptele bune pe care le-ai comis.

Tu vei strânge multe comori în suflet și niciodată în mâini. Iar credința pentru Dumnezeu trebuie să fie pentru tine, haina ce trebuie să o îmbraci în fiecare zi. Căci, atunci când tu nu poți îmbrățișa la propriu, cu brațele persoanele tale dragi, o poți face cu o Rugăciune!

Tată cu timpul ai să înveți să nu-ți mai dorești lucruri, ci ai să apreciezi mai mult, liniștea din jurul tău și iubirea care îți sunt date. Tu, fetiță, nu trebuie să pierzi niciodată felul tău unic de a fi, esența ta, sufletul tău, vocea inimii tale, respectul de sine și valoarea pentru propria ta viață.

Ți-am mai spus, să nu-ți pese niciodată de părerea lumii. În definitiv, de ce ți-ar păsa?

Ți-ar sta lumea aproape când îți va fi greu? Îți va întinde lumea o mână să te ridici dacă vei avea momente în care să simți că nu mai poți? Îți spune tatăl tău că NU! Ba dimpotrivă, ar să încerce să te lovească, să te bârfească și să te vorbească de rău.

Și atunci, ție de ce să îți pese de părerile lumii ăsteia murdare și inconsecvente, plină de gunoaie umane.

Pentru tine să conteze doar cei foarte apropiați ție! Lumea, dacă vrei e doar un detaliu adesea nesemnificativ.

Știi cum se spune: Să reușim să ne ridicăm cuvintele și nu vocea, tot așa cum doar ploaia este cea care udă florile, plantele, ajută pomii să crească, niciodată tunetul. Răspândește iubire, te învață tata, că de durere și suferință e plin pământul. Să nu uiți să te bucuri de viață și să îți prețuiești sănătatea căci nimic în lume nu-i mai scumpă ca sănătatea și nimic mai frumos ca omul sănătos la minte, trup și suflet. Că degeaba ești ca o căprioară zveltă dacă umbli toată ziua bosumflată și nu te bucuri de viața pe care o ai ca dar de la Dumnezeu, asta de parcă ai avea bătături pe suflet.

Rebecca, să știi tată că viața e ca o oglindă, zâmbește și îți va zâmbi!!!

(VA URMA…)

 Florentin Scalețchi

Profesor Universitar  Doctor