4 decembrie 2021

Viața și fericirea noastră!!! – Partea a XXII-a

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Periplul prin viața și fericirea noastră continua.

Tati! Cât valoram noi oamenii în fata celor cu care ne întâlnim în drumul vieții noastre?

Tu, Rebecca, trebuie sa înțelegi ca pentru unii dintre semenii nostri, nu valorezi nimic, în timp ce pentru alții poți fi un infinit, depinde de chimia dintre tine și cei cu care te întâlnești și socializezi zinic, lunar sau anual.

Pentru mulți, poți sa fii o pacoste, un deranj, o durere, o otrava, în timp ce pentru mulți alții nu esti decât, iubire, liniste și daruire. Cum la fel pentru mulți poți fi neinteresanta și neinsemnata, în timp ce mai mulți vor considera ca ești un suflet de neuitat, și cu care ar rămâne o veșnicie.

Datoria ta, Rebecca, este ca în fata Bunului Dumnezeu, sa fii ca un trandafir, drag lui. E bine de știut ca întotdeauna oamenii, oricare ar fii ei te vor barfii și judeca, chiar dacă, au sau nu motiv sau, dreptate. Tot ce ești, ai fost și vei fii în fata tuturor celor cu care ai avut de a face,  sunt decât amintiri care într-o zi va muri. În timp ce Dumnezeu dacă te place, El e veșnic. Cândva, am scris o poezie, în care încercam sa deslusesc, ce sut oamenii.

Ea vine ca o manusa în contextul acestui episod,

Citirea Oamenilor

Oamenii,

Mai ales cei

Scrisi cu litere

De tipar,

Se citesc mai greu

Ca o carte.

Oamenii simpli,

Scrisi cu litere

De mana

Se lasa pe

Indelete rasfoiti

Sa le tot savurezi

Sufletul!

Sa te tot cunfunzi

În limpezimea

Vieții lor!

Primii sunt o

Insiruire de

Propoziții solemne

Și reci.

Ceilalți sunt o

Pajiste de litere

Frumos mirositoare

În care îți vine

Sa te pierzi pentru

Totdeauna,

Uitand cu buna știința

Drumul spre casa.

Unii oamenii iubita tati, cu sufletele urate și murdare, care sunt vândute diavolului vor impartii, în jurul lor numai, enervare, mânie, violenta, furie, gelozie, rautate, trufie, invidie, frica, ranchiuna, zgârcenie și otraviri, și e intelept sa fugi de ei. Dar, exista mulți alți, cu suflete generoase și curate și cu dragostea lui Dumnezeu, care emana, permanenta, iubire, liniște, compasiune, iertare, bucurie, sacrificii, rabdare, mulțumire, darnicire, staruinta, recunoștință și respectul fata de ceilalți, acestea sunt fiintele umane, cu care este bine să-ți, pansezi, rănile și durerile sufletului tău curat, în momente de cumpana.

De fapt, ca o concluzie generala e ca fiecare gând, fiecare vorba, fiecare morala, fiecare gest, fiecare acțiune ne poate cobori în suferinta fizica și mentală venita din parea celor cu sufletele murdare care nu pot urca pe drumul virtutii și păcii interoare opus fata de cum se întâmpla  cu cei cu suflete curate și generoase.

Va urma…