Publicat: 11 Ianuarie, 2021 - 17:05
Share

Continuam dialogul fiica tati, dupa ce in episodul trecut mi-am luat in serios rolul de parinte grijuliu, cum spuneam, Rebecca si ti-am transmis, ceea ce ii este eminamente necesar sufletului tau de copil, in incercarea de a-ti lua viata in piept.

            Dar, tati, eu copilul tau in nedumeririle mele, te-as intreba pe tine; Viata prin ce calatorie si drumuri denivelate te-a dus si ce te-au facut sa intelegi pe tine, de tot ce s-a acumulat atat dupa invataminte, dupa o vasta experienta de viata si lume? Asculta, draga mea;

            Fiindcă, prima mea meserie a fost cea de ofiter de marina cu performanta inegalabila, de a ajunge cel mai tanar Comandant de cursa lunga din lume, la frageda varsta de numai 26 de ani, si viata pe mare nu este o joaca, ba chiar as putea spune ca intalnirea cu moartea in acele conditii vitregi de pe mare este destul de deasa, și iată ca sigur pot sa afirm fara teama de a gresi ca si viata noastra este ca marea. Ei nu ii pasa daca tu nu stii sa inoti. E neiertatoare, cu cei care ignora acest adevar peremtoriu.

            Am inteles draga tati ca inima si sufletul nu sunt niste magazii, motiv pentru care nu orice se intampla in viata ta trebuie pus la inima si suflet.

Desi, soarta sau mai bine zis destinul meu, m-a pus inr-o situație linista, unde poți a pui orice, ca dupa o fapta indreptata impotriva regimului comunist sa-mi ofere doua condamnari la moarte pentru complot in vederea tradarii, subminarii si sabotarii societatii comuniste din Romania și am fost totuși eliberat ca erou la 22 Decembrie 1989 ,  ziua Revolutiei Romane, din inchisoarea politica Aiud. Dar totusi  ti-as spune ca in viata nu este obligatoriu sa faci ceva cu totul iesit din comun asa cum am facut eu si crede-ma ca 5 ani de recluziune totala au fost ani de calvar, umilinta si durere sufleteasca fara seama ca sa ajungi erou. Tu trebuie sa iti faci datoria pe care o ai acolo unde esti. Ca sa iti spun ceva, nu la toti romanii le-a placut gestul meu de revolta impotriva comunistilor pentru care am suferit timp de 5 ani de zile cu lanturi de 28 kg la maini si la picioare in recluziune totala prin inchisorile terorii din epoca comunista. Nu toti m-au iubit, nu toti m-au inteles, asta este de altfel si mesajul meu catre Dumnezeu, atunci cand m-au dus de doua ori in fata plutonului de executie. Eu, Florentin Scaletchi- comandantul navei  mineralier de 12.5000 tdw URICANI,  ma despart de o lume care cu siguranta nu m-a inteles sau nu a vrut sa inteleaga si sa impartaseasca acelasi ideal de viata ca mine. Cand eu, de fapt, prin fapta mea, trageam un semnal de alarma, de disperare fata de un regim ilegal, ilegitim, criminal si dictatorial- regimul comunist si sa semnalizez lumii intregii drame prin care trecea poporul roman. Acolo, in aresturile si inchisorile de detinuti politici ale comunistilor am realizat ca viata e facuta dintr-un aluat casant, precum sticla sau ceramica care se poate sparge intr-o clipa. Dar am mai inteles ceva, ca daca Dumnezeu vrea, El e singurul care iti poate lipi cioburile sarite  sa-ti refaca sufletul ratacit si pierdut din tine.

            Acum, dupa ani de zile cand ma gandesc prin ce am trecut si ca am primit oprobiu public si nesimtirea umana in cea mai groteasca forma a ei, nu de la oameni mai buni ca mine sau mai performanti, ci de la cei care le-a placut cel mai mult in viata barfa de la securistii vremii, caci probabil ar fi vrut sa faca ca mine, dar nu au avut curaj, coloana vertebrala si nici nu ar fi fost in stare sa o faca. Intotdeauna, in mintea ingusta a acestora, desigur ca e loc de multa barfa ucigatoare. Sa nu uitam niciodata, ca barfa apare intotdeauna unde este multa invidie.

            Este motivul pentru care, eu am iertat, dar desigur nu pot sa uit, nu m-am incarcat cu resentimente si ura care sa-mi macine viata si ti-as sugera, fetita mea, ca asa cum eu, tatal tau, am inteles ca trebuie sa-mi duc viata mai departe in liniste, e bine ca si tu sa te gandesti in primul rand la tine si sa-ti spui in sinea ta ca nu toti iti merita gandurile tale si atentia de care ar avea nevoie, ei de la tine. (Va urma)

Topic: 

Format: