28 mai 2022

Viața și fericirea noastră! (XVII)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dar tati, tu mi-ai spus ca viața e cu siguranța cea mai dura școala, și o mare provocare.

Înveți toată viața, dai examene după examene, cu subiecte care difera de la unul la altul, și  care îți  apartin numai ție, numai pentru ca sa poți fi fericit. Dar de fapt când ești fericit cu adevărat, tata? Paradoxal, iubita tati, am să-ți spun urmatoarele paradoxe ale fericirii.

Bunaoara, sunt mulți oameni care nu știu cum e să fie iubiți, dar paradoxal ei sunt fericiți prin iubirea pe care o împart celor din preajma lor. Foarte mulți oameni au cunoscut, decaderea și deși au pierdut totul, unii chiar și viața, asa cum am pățit eu, tatăl tău, totuși ca un paradox, eram totuși fericiti ca putem lupta pentru dreptate, nepierzand niciodată speranța în viitor.

Sunt destui de mulți oameni care deși trăiesc într-un mediu toxic, plin de tilhari,, dar paradoxal ei sunt fericiți, ca pot să-și pastreze inima și sufletul curat. Am întâlnit persoane care deși au sufletul zdrobit de durere, ei paradoxal în fata lumii zâmbesc de fericire. Sunt tot mai mulți cei care darama în lumea asta atât de grăbită și imperfecta în timp ce sunt alții, poate la fel de mulți dar  fericiți ca pot sa construiască.

Tati, am văzut în viața mea, foarte multe persoane care deși ar avea nevoie de mangaierea noastră, totuși ei sunt fericiți ca au puterea sa imparta mangaierea lor. Am întâlnit și am văzut personal, chiar multe cazuri care din putinul pe care îl au de hrana, sunt totuși fericiți și poate sa hraneasca și alte persoane. Sunt tot mai mulți cei care deși au cunoscut puterea și au pierdut-o, au ajuns în situația paradoxala, să fie fericiți, ca nu mai vor să fie șefi și stapanitorii altora.

În timp ce cu toții trăim într-o lume plină de tentatii și provocari , plină de vicii, totuși paradoxal exista și foarta multă lume care își doresc sa câștige bani cât mai mulți și totuși exista și persoane, care desi   au avut noroc de mulți bani, sunt fericiți ca nu au devenit robii lor.

Cu o lume plină de nedreptati, de minciuni, și inselaciuni, exista paradoxal și oameni fericiți care sunt cinstiți în primul rând cu ei și apoi cu toți cei cu care intra în contact, direct. (va urma)