28 noiembrie 2021

Viața și fericirea noastră!!! (XXIV)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Draga tati, Rebecca, viața, mi-a dat multe lecții, unele bune, altele dure, care m-au prăbușit și m-a pus la incercari, fără limite pentru psihicul și fizicul meu în calitate de deținut politic în era comunista, precum doua condamnari la moarte și scoaterea tot de doua ori în fata plutonului de execuție. Dar, m-a și învățat o groaza de alte lucruri, care mi-au pavoazat, drumul sinuas și de loc ușor al propriei mele vieți. Încerc sa te fac sa înțelegi ca orice sfat îți poate fi de folos, la un moment dat pe traseul propriei tale vieți.

Primul lucru și probabil cel mai important este, ca tu, fata mea, e bine sa înveți din greșelile altora, și nu ale tale; caci, tu personal nu ai timp sa le trăiești pe toate. Ce m-a învățat viața și trebuie și tu sa înveți este ca atunci când orgoliul strălucește prea tare, orice înțelepciune poate să fie întunecata caci lipsa de înțelepciune da dovada de multă prostie.

Ce m-a mai învățat însă viața, și e o lecție și pentru tine iubita mea copila, e ca dacă vrei să faci ceva și sa interpretinzi mereu o fapta, totdeauna vei găsi o cale, mai ușoară sau mai grea, dar o vei face. Dacă nu, cu siguranța vei găsi o scuza, tot așa cum orice întrebare, are totdeauna un răspuns bun sau rău. Sigur, viața pe mine m-a învățat, ca atunci când Bunul Dumnezeu, mi-a dat fericirea de a te avea pe tine ca și copilul meu, nu ai apărut ca sa te alături numarului de populatie al planetei ci ca sa simțim cu toții, noi familia ta în special, dar și toți cei care te inconjoara, ca microscara la care trăiești, este racordata macrocasmului vostru.

Eu ca părinte, am datoria sa îți dau ție, copilul meu, și radacini și aripi. Radacini, ca sa nu uiți niciodată, care îți e familia ta, părinții și casa ta, și aripi, cu care sa zbori, dar sa nu cumva sa uiți unde este Cerul. Ca tata de copil le-as indica tuturor părinților adevărați din lumea asta ca înainte să-i ceara Bunului Dumnezeu ceva pentru sine cere pentru copiii tăi printr-o rugaiune precum; Doamne, înainte de a ma privi pe mine, intoarce-ti privirea către copilul meu. Înainte de a ma iubi pe mine, iubeste-l pe el. Trimite-i aripi să se ridice deaupra rautatii lor. Dă-i curaj sa-ssi îndeplinească visele și oriunde l-ar duce pași vieții, mergi alături de el! Tatăl tău, dintr-o experiența de viața simpla, a înțeles, ce este aia, fericirea. E de ajuns, fata tati, sa privești în ochii unui bolnav cu o patologie foarte grea precum cancer sau mai mare, COVID-19 boala și pandemia secolului, atunci când, îl ajuți, cu tratament și medicamente și îl asiguri ca urmează să fie bine. Sau privește o bătrâna sau bătrân, la intrarea într-un cimitir, care așteaptă o porție de mâncare, parca ar cersi-o, și cum îți mulțumește când o primește. Așa arata fericirea fetița mea.

Sa nu uiți fata tati, ca dacă oamenii din jur pot fi rai, violenti, irascibili, egoisti, invidiosi, detasaza-te de ei, îndepărtează-te caci, tu trebuie să-ți trăiești liniștită și frumos propria ta viața. Toți acești indivizi asociali, au o problemă grava de viața; deși ei sunt tentati tot timpul sa arate pumnul, uita, ca pot fi învinși chiar de ei propria lor atitudine. Tocmai de aceea, se spune ca oamenii frumoși, așa cum ești tu, nu apar așa, pur și simplu ci devin frumoși pentru ca permit vieții sa- sfatuiasca altfel încât sa poată raspandi peste tot iubire, bunatate și lumina.

(Va urma…)