21 mai 2022

Viața și fericirea noastră!!! (XXXXI)

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Tati! De ce se spune mereu că timpul vindecă rănile care ne-au rănit sufletul? Dragă Rebecca să știi că niciodată timpul nu a vindecat și nici nu vindecă nimic. El este cronometrul vieți noastre. Ce este foarte important pentru noi este că fiecare ființă umană trece prin timp și ne schimbăm de la o etapă la alta. Bunăoară, altfel vedem și trăim prin lume în perioada copilărie, altfel la adolescență, apoi la tinerețe sau la maturitate. Trecerea prin timp a noastră, ne face să învățăm să acumulăm cât mai multe cunoștințe din experiența lumii, învățăm să acceptăm și lucruri care ne sunt contrare voinței noastre. Învățăm să iertăm, nemerniciile semenilor noștri, să închidem niște cicatrici mai vechi, care totuși vor rămâne. Tot ce este trist în toate astea, e că se pare că noi oamenii, avem nevoie de prea mulți ani ca să putem acumula aceste experiențe și să ne putem da seama și să realizăm cât de prețioase pot deveni clipele la un moment dat.
Tati! Noi la școală suntem un grup de câțiva prieteni, cu bunele și relele noastre. Cum crezi că ar trebui să mă comport eu în relația cu ei? Draga tati, în primul rând, te-aș învăța să nu te obosești să-i convingi că ești așa cum ești tu. Căci, oricum ei te vor vedea așa cum le convine lor și asta în funcție de câtă nevoie au ei de tine, Rebecca. Doi, să știi că de fapt nu vei fi niciodată bârfită de colegi mai buni ca tine, ci de cei care ar vrea să fie ca tine, dar nu pot. E foarte importantă și educația primită de la părinți, așa cum se spune de cei 7 ani de acasă. E de știut, că întotdeauna în mintea îngustă încape și multă bârfă.
Trei, nu uita de o vorbă din bătrâni care spune cam așa: „Fetiță, să nu stai în spatele calului, în fața taurului și în orice parte a prostului.” Patru, să știi că dacă tu în grupul vostru de prieteni, vrei
să fii apreciată, va trebui să faci multe lucruri bune pentru ei, dar nu uita că pentru a fi disprețuită și marginalizată, nu e nevoie decât de o singură greșeală pe care o află imediat toți, în timp ce mii de lucruri bune nu le vede nimeni, așa că atenție mare, cum abordezi situațiile critice. În ziua de azi, chiar și la vârsta voatră de adolescenți, rar mai găsești un om sincer… Comportamentul e de genul, pe față te lingușesc și pe la spate te bârfesc și chiar uneori caută să te rănească.
Cinci, să nu crezi în tot ce auzi sau chiar vezi! La perversitatea din ziua de azi și la duplicitarizmul multora, orice e posibil. Tu știi că chiar și sarea arată ca zahărul. Șase, dintre toți colegii și prietenii tăi, tu să-i apreciezi pe cei care sunt buni, căci ei sunt foarte greu de găsit. Trebuie să fii atentă permanent cu ei că există situații când vor vrea să te doboare, chiar cei la care tu te așteptai să te ridice. Șapte, tu Rebecca, fata mea, va trebui chiar dacă vei fi rănită sau jignită, să nu dorești răul nimănui, mai ales ălora care ți-au făcut rău
, din invidie, căci fiecare piatră pe care o arunci tu, viața ți-o va întoarce înapoi! Fă de regulă bine, căci binele îți va păstra sufletul frumos și curat, te învață tatăl tău.
Opt, tu, iubita tati, trebuie să ai grijă în cine ai încredere, cui te destăinui, cui îi spui ofurile tale, cu cine te confesezi, și să știi că și diavolul a fost cândva înger. Să ai în vedere, să nu spui nimănui dintre colegi unde te doare cel mai mult, pentru ca „prietenii” vor ataca și pentru ei, va fi locul perfect unde te va lovi. Noua, mai trebuie să știi ceva, fetițo! Dacă tu vei ierta mereu, pe toți neghiobii, nesimțiții și oamenii lipsiți de caracter și educație, ei se vor obișnui să te rănească mereu. Îndepărtează-te de asemenea indivizi asociali. Sigur, singurătatea, doare, macină, un suflet tânăr ca al tău, dar și să stai de dragul de a sta cu cei care te rănesc, mai mereu să știi că doare și mai tare. Din două rele, alege-o pe cea mai mică, dacă nu ai altă opțiune de viață. Sigur, pentru tine e să pleci din grupul ăla.
Zece, tu Rebecca, încearcă să trăiești viața de adolescentă în cât mai multă liniște și lipsită de evenimente neplăcute, iubește tot ce gravitează pe lângă tine, fără patimă, respectă-i pe toți care te înconjoară dar nu uita ce te învață tatăl tău, nu te atașa, că nu e deloc bine.
(Va urma)