Publicat: 29 Februarie, 2020 - 11:16
Delcy Rodriguez

Vicepreședinta venezueleană, Delcy Rodríguez, a ajuns vineri, 28 februarie, în Statul Qatar, într-o vizită oficială pentru consolidarea relațiilor de cooperare bilaterală cu statul din golf, potrivit postarilor Ministerul de Externe din Venezuela, de pe contul său de pe rețeaua de socializare Twitter, material însoțit de fotografii ale demnitarului la sosirea pe aeroportul Hamad din Doha.

Doamna Rodriguez a sosit în Qatar însoțită de Ministrul Turismului și Comerțului Exterior, Felix Plasencia, și ambii au fost primiți de directorul departamentului de protocol al MAE din aceasta tara, Ibrahim Yousif Fakhro, și de Ambasadorul venezuelean în Qatar, Giuseppe Angelo Yoffreda Yorio.

Vicepreședinta a declarat pentru mediile locale că vizita sa a răspuns intereselor Venezuelei de a urma calea deschisa de raposatul Sef al Statului Hugo Chávez, în ceea ce privește relațiile dintre ambele țări. Venezuela și Qatar au relații de cooperare bilaterală în domeniile agricol si tehnologic pentru imbunatatirea culturilor de porumb, grâu, trestie de zahăr, leguminoase, cafea, cacao și orez din țara latinoamericana. În plus, organizează schimburi de specialisti si studenti în domeniile juridic și academic.

Ciprian POP

Tag-uri Geo: