Publicat: 30 Octombrie, 2015 - 17:28

Vicepreședintele Agenției Naționale de Integritate, Bogdan STAN a primit vineri, la sediul ANI, vizita Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la București, Hans KLEMM.

Șeful Agenției Naționale de Integritate a evidențiat principalele repere ale activitãții desfãșurate în contextul gestionãrii sistemului declarațiilor de avere și de interese, precum și în privința eforturilor de prevenire și de sancționare a incidentelor de integritate. Discuțiile au vizat și planurile de viitor ale instituției în ceea ce privește operaționalizarea deplinã a mecanismului de prevenire a conflictelor de interese în derularea procedurilor de achiziții publice, precum și cele legate de dinamizarea activitãții de conștientizare pe componenta de integritate publicã.

        În cadrul întrevederii,  Hans KLEMM a reafirmat sprijinul Statelor Unite ale Americii în ceea ce privește rolul  Agenției Naționale de Integritate în cadrul eforturilor de combatere a corupției, de întãrire a statului de drept și de promovare a integritãții în viața publicã, precum și pentru preluarea bunelor practici implementate de administrația americanã în materia educației de integritate.

        La finalul întâlnirii,  Bogdan STAN a dat asigurãri cã Agenția Naționalã de Integritate va continua procesul de îndeplinire a angajamentelor asumate în ceea ce privește exercitarea funcțiilor și demnitãților publice într-un climat de integritate.