Publicat: 14 Februarie, 2020 - 18:43
Share

Liberalul Gabriel Pleşa, viceprimar al municipiului Alba Iulia, a demisionat vineri din funcţie și a plecat din PNL, partid în care era de peste două decenii, și s-a înscris în USR, anunând că va candida la Primărie din partea acestei formațiuni. El a acuzat lipsa de dezbatere din filiala Alba a PNL, afirmând că un grup foarte mic ar hotărî funcţii şi candidaturi.

Gabriel Pleşa, care şi-a înaintat vineri dimineaţa demisia din funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia şi din PNL, al cărui membru a fost peste două decenii, scrie Agerpres. El a declarat ulterior, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul USR, partid din partea căruia a anunţat că va candida la Primărie, că în organizaţia pe care a părăsit-o nu ar exista dezbatere şi că un grup foarte mic ar hotărî funcţii şi candidaturi.

"Din nefericire, lucrurile în PNL s-au tergiversat. Acelaşi grup mic, foarte mic hotărâşte destinele, funcţiile, candidaturile. Nu există, din nefericire, dezbatere, respectarea statutului", a susţinut Gabriel Pleşa.

El a adăugat că despărţirea de PNL, partid al cărui membru a fost aproape 22 de ani, nu a fost uşoară, dar că i-ar fi plăcut să existe o dezbatere în partid.

După cinci ani ca viceprimar, Pleşa crede că are experienţa administrativă necesară, căreia i se adaugă şi cea acumulată în peste 20 de ani ca manager în sistemul privat, pentru a putea face astfel "performanţă" ca primar şi a obţine "eficienţă maximă cu cheltuieli minime".

"Sunt şi lucruri bune făcute în oraş, dar, din păcate, în ultimii ani, administraţia din Alba Iulia a rămas în urma altor oraşe similare. Am ajuns să invidiem, din păcate, şi oraşe mai mici ca noi din judeţ - Blaj, Sebeş", a susținut fostul viceprimar.

Gabriel Pleşa a transmis că nu va face o campanie negativă, cu toate că este convins că va fi atacat de unii din vechii săi colegi de la PNL.

După ce, tot vineri, s-au înscris în USR un consilier local liberal şi un fost purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene a PNL, Pleşa a apreciat că este convins că "vor mai face pasul şi alţii".

Potrivit unei informări de presă transmisă Agerpres de către Primăria Alba Iulia, Gabriel Pleşa şi-a înregistrat vineri dimineaţa demisia din funcţia de viceprimar şi consilier local al municipiului Alba Iulia, urmând ca, în prima şedinţă a Consiliului Local, să se ia act de acest lucru. Funcţia de viceprimar rămasă vacantă va fi ocupată prin alegere în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia, din rândul consilierilor cu mandate valide.

Încă de la sfârşitul lunii ianuarie, cei de la USR Alba au anunţat că Pleşa ar putea fi propunerea lor la alegerile din această vară pentru funcţia de primar, urmând să fie purtate discuţii în acest sens cu acesta. Conducerea USR Alba a prezentat atunci şi un sondaj "realizat în stradă", unde Gabriel Pleşa se situa înaintea lui Voicu Paul, dat cu cele mai mari şanse să candideze din partea PNL, atât la nivel de încredere, cât şi la notorietate.

Unul din cei mai vechi membri ai PNL în Alba, Gabriel Pleşa, fost om de afaceri, a fost ales în 2015 viceprimar al municipiului Alba Iulia, după trei mandate de consilier local.

Pleşa şi-a depus iniţial candidatura internă în cadrul PNL, dând asigurări că se va regăsi sigur pe buletinul de vot, indiferent de ce va decide partidul din care încă face parte.

PNL Alba nu a anunţat încă oficial candidatul, însă mai multe voci din partid au indicat că va fi candidat la localele din această vară Voicu Paul, actualul viceprimar care a preluat atribuţiile de p

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: