Publicat: 23 Noiembrie, 2014 - 17:37
Share

Trupurile a cinci dintre militarii care și-au pierdut viața în accidentul aviatic, produs vineri în județul Sibiu, au fost aduse, duminică după-amiază, la baza aeriana 71 de la Câmpia Turzii.

Trupurile militarilor au fost aduse de la Sibiu cu un avion Spartacus. La baza aeriană se desfășoară o ceremonie militară, după care va avea loc și o ceremonie religioasă. Multe rude și cunoscuți ai victmelor au venit la baza aeriană pentru a-și lua rămas bun de la cei care s-au aflat în elicopterul prăbușit în apropierea localității Stejăriș. După închieierea ceremoniilor, sicriele cu trupurile militarilor vor fi transportate către localitățile de origine ale acestora, în județul Cluj și în județul Mureș. 

Tot duminică după-amiază trei camioane au plecat spre Slatina, Piteşti şi Alba Iulia, transportând trupurile a trei dintre militari. 

Un ceremonial religios a avut loc, duminică, pe platoul Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, unde au fost duse sicriele cu tupurile neînsufleţite ale celor opt militari morţi în accidentul aviatic de lângă Stejăriş, la eveniment asistând preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi ministrul Mircea Duşa.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.