29 septembrie 2022

Victor Negrescu a solicitat ridicarea vizelor pentru călătoriile românilor în Statele Unite în plenul Parlamentului European

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat ridicarea vizelor pentru călătoriile românilor în Statele Unite în plenul Parlamentului European

Eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat ridicarea vizelor pentru călătoriile românilor în Statele Unite în cadrul dezbaterii privind viitorul relaţiilor dintre UE şi SUA organizată în plenul Parlamentului European. Această solicitare a fost inclusă şi în cadrul rezoluţiei susţinute de legislativul european.

„(…) pentru ca această dezvoltare a cooperării să fie un succes este central ca toate statele membre să beneficieze de aceleaşi drepturi.

De aceea, solicit din nou în Parlamentul European ca românii să poată călători în Statele Unite fără vize. Acest lucru depinde de voinţa politică a decidenţilor din ambele părţi ale Atlanticului şi reprezintă un drept la reciprocitate totală garantat de mecanismele europene.

Am încredere că actualul context politic internaţional poate permite acest lucru şi că parteneriatul cu Statele Unite va intra într-o nouă perioadă de dezvoltare benefică ambelor părţi” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

„Parteneriatul cu Statele Unite este extrem de important pentru viitorul Europei şi asigurarea unui climat de pace şi stabilitate la nivel mondial.

Statele Unite nu sunt doar un partener, ci un aliat strategic cu care împărtăşim valori democratice comune, alături de care trebuie să găsim soluţii la provocările de securitate, cele generate de pandemie sau de noile evoluţii în domeniul digital sau de mediu.

Pentru acest lucru, cooperarea cu Statele Unite, şi în mod special cu noua administraţie americană, trebuie extinsă prin identificarea unor noi metode de colaborare” a explicat eurodeputatul român.

Biroul de Presa al PSD