Publicat: 16 Septembrie, 2013 - 20:41
Promisiune făcută unui preot!

Ponta, care luni s-a aflat la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, a fost abordat de un preot din comuna Runcu, care i-a cerut îl ajute obţină un post de director la Hidroserv, pe motiv urmează se pensioneze, iar salariul pe care îl are în prezent este prea mic.

Iniţial, Ponta a crezut că preotul are o problemă cu Remus Borza, preşedinte al Consiliului de Supraveghere de la Hidroelectrica, spunându-i acestuia: "O să plece domnul Borza".

Premierul nu a făcut alte precizări legate de Remus Borza şi Hidroelectrica.

Producătorul de electricitate Hidroelectrica, controlat de stat prin Ministerul Economiei, are un nou Directorat, care va fi condus în continuare de Mihai Stănculescu, iar Consiliul de Supraveghere a fost reconfirmat şi completat. Astfel, Remus Borza a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere.

Borza deţine firma Euro Insol, adminstratorul judiciar al Hidroelectrica în perioada insolvenţei, respectiv iunie 2012-iunie 2013.

Remus Borza este urmărit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat că, în perioada în care firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică.