Publicat: 11 Iunie, 2013 - 16:27
Share

Premierul Victor Ponta a vizitat, marţi, fabrica Daimler din Stuttgart, unde s-a întalnit cu Andreas Renschler, membru al board-ului concernului Daimler şi cu muncitori români de la fabrica Cugir, aflaţi în Germania la cursuri de perfecţionare.

În prezent, la fabrica din Stuttgart se află 54 de muncitori români care urmează un curs de specializare de un an. La finalul acestei perioade, o altă serie de muncitori va urma cursuri de specializare, pentru şase luni. Lucrătorii sunt selectaţi în urma unui interviu şi a unor probe practice.

Ei au declarat că trăiesc o experienţă plăcută şi că au multe de învăţat, adăugând că sunt mulţumiţi atât din punct de vedere financiar, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile de cazare.

"Aici este o muncă mult mai liniştită în comparaţie cu România, un ritm mai relaxat de lucru. Nu am mai văzut aşa ceva până acum, nu am mai lucrat cu roboţi, nu am lucrat pe o linie complet automatizată, cu mulţi senzori care exclud greşelile umane", au spus aceştia, potrivit RTV.