Publicat: 18 Iulie, 2012 - 21:13
Share

Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit astăzi, 18 Iulie 2012, cu o delegaţie a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) condusă de Jean-Claude Mignion, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. La întrevedere au participat şi Andreas Gross, Preşedintele Grupului Socialist din APCE, Anne Brasseur, preşedintele Alianţei Democraţilor si Liberalilor pentru Europa din cadrul APCE, şi Wojciech Sawicki, secretarul general al APCE.
Victor Ponta s-a referit la preocupările exprimate de reprezentanţii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi a reconfirmat că România va respecta angajamentele asumate în dialogul cu Comisia Europeană. Primul-ministru a subliniat că Parlamentul României este pe punctul de a finaliza armonizarea legii referendumului şi a celei referitoare la atribuţiile Curţii Constituţionale, în conformitate cu  deciziile acestei instituţii.

Jean-Claude Mignion a apreciat că întâlnirea este binevenită, mai ales în contextul în care Victor Ponta a răspuns întrebărilor adresate de către Comisia Europeană şi la doar două ore după prezentarea raportului pe justiţie al Uniunii Europene. Totodată, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a exprimat încurajări pentru normalizarea  situaţiei politice din România.