Publicat: 21 Ianuarie, 2020 - 18:30
Share

Rebranding: Metropolitan Residence devine Metropolitan Developments, în procesul de extindere a portofoliului cu proiecte mixed use – rezidențial, comercial și spații de birouri și dezvoltarea pe segmentele de piață premium și lux   ooo   Bilanț 2019 și prognoză 2020: 400 de locuințe contractate și axarea pe noi proiecte în zonele centrale și din Nordul Capitalei

La începutul acestui an, dezvoltatorul imobiliar Metropolitan Residence își schimbă denumirea în Metropolitan Developments și își extinde portofoliul.

Am luat decizia să integrăm toate proiectele noastre sub un nou brand, Metropolitan Developments, având în vedere specificul de mixed use al ultimul proiect lansat, Metropolitan Crown Towers (rezidențial, comercial și birouri), precum și intrarea noastră recentă pe noi segmente de piață, middle și middle-upper. În planurile noastre de viitor avem în vedere mai multe tipuri de proiecte imobiliare, afirmă Victor Vremera, Sales Director, Metropolitan Developments.

 

Bilanț 2019: 400 de apartamente noi vândute în proiectele Metropolitan

În 2019, vânzările de apartamente noi dezvoltate de Metropolitan Residence au cunoscut un trend ascendent, conform unui bilanț realizat de companie. Compania a vândut 400 de locuințe noi și a livrat peste 600 unități în ansamblurile Policolor, Mihai Bravu și Metalurgiei. Mai mult de 90% dintre clienți au realizat aceste achiziții în scop locativ.

Constatăm creșterea apetitului cumpărătorilor pentru imobile de o calitate superioară și cu specificații mai bune (ca poziționare, finisaje și compartimentare), precum și dorința acestora de upgrade, astfel, generându-se, o cerere tot mai ridicată pe segmentul middle și middle-upper. Având în vedere acest trend, considerăm că potențialul acestuia ar putea fi atins, mai rapid, printr-o modificare legislativă constând în creșterea valorii actuale, de aplicare, de 450.000 de lei, a plafonului de TVA 5% ”, declară Victor Vremera, Sales Director, Metropolitan Developments.

 

În 2020, Metropolitan Developments are în derulare patru mari proiecte și în pregătire alte patru și se concentrează pe zonele centrale și din Nordul Capitalei

În 2020 sunt în derulare proiectul din Șoseaua Viilor, Metropolitan Viilor, cu 200 apartamente, faza II a proiectului Metropolitan Mihai Bravu, cu 81 apartamente, proiectul Metropolitan Berceni, cu 200 apartamente și proiectul ultra-premium Metropolitan Crown Towers, cu 236 apartamente, care înglobează și spații de birouri și comerciale, proiect poziționat în apropierea Parcului Regele Mihai I al României (Herăstrău).

Proiectele rezidențiale Metropolitan Developments, în derulare în 2020

1. Metropolitan Berceni 200 apartamente

 
 

2. Metropolitan Mihai Bravu faza II, 81 apartamente

 
 
 

3. Metropolitan Viilor, 200 apartamente

 

4. Metropolitan Crown Towers, 236 apartamente

 
 
 

sursă: Metropolitan Developments

 
 
 
 

 
 
 
 
 

În paralel, Metropolitan Developments lucrează la demararea altor patru proiecte, pe terenuri proprii sau în asociere, în zonele Aviației, Pipera, Candiano Popescu și Băneasa. 

„Compania Metropolitan Developments este extrem de conectată la cerințele clienților și plănuiește să-și extindă portofoliul cu noi proiecte middle, middle-upper și de lux. Cea mai mare provocare este Metropolitan Crown Towers, un proiect ultra-premium conceput din dorința de a aduce Bucureștiului o nouă clădire-simbol și de a fi un jucător într-o zonă de lux, încă neexploatată la potențialul ei maxim”, completează Victor Vremera, Sales Director, Metropolitan Developments.

Creșterea cererii pe segmentul middle, scăderea numărului de tranzacții prin Prima Casă

În ceea ce privește tipul de finanțare, în 2019 în continuare s-au realizat multe tranzacții prin programul Prima Casă, însă creșterea segmentului de middle a dus la scăderea numărului de tranzacții prin acest program, finanțările ipotecare clasice deținând majoritatea.

 „Așteptările noastre pentru anul 2020 au în centru creșterea volumului de vânzări în cel puțin același ritm susținut care a existat și până acum, având în vedere intrarea noastră puternică pe piața middle și middle-upper cu încă două proiecte care însumează în total 281 de apartamente, precum și cu planuri de a continua cu alte noi proiecte pe acest segment de piață, unde am observat o creștere constantă a cererii, cu precizarea că nu toată oferta existentă întâlnește așteptările pe care cumpărătorii și le-au setat”, estimează Victor Vremera, Sales Director, Metropolitan Developments.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: