Publicat: 29 Ianuarie, 2015 - 16:20
update: Videanu a fost reţinut!

UPDATE 19:10 - Adriean Videanu a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore.
Avocatul lui Adriean Videanu a declarat, la ieşirea din DNA: "Suntem în situaţia în care DNA a înţeles să emită o ordonanţă de 24 de ore pentru posibila faptă de complicitate la abuz în serviciu pentru Adriean Videanu."

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru audieri. Numele lui ar fi fost menţionat de fostul ministru Gabriel Sandu în declaraţiile date de acesta în dosarul Microsoft.

Videanu a ajuns la DNA exact când Elena Udrea pleca de la audierea  "maraton" de patru ore.
 

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a intrat în sediul DNA în momentul în care din clădire a ieşit preşedintele PMP, deputatul Elena Udrea, care a fost adusă cu mandat pentru a fi audiată în dosarul Microsoft.

DNA preciza miercuri că democrat-liberalii Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Roberta Anastase nu au nicio calitate procesuală în Dosarul Microsoft.

Precizările au fost făcute de DNA în urma acuzaţiilor lansate de Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, privind implicarea foştilor miniştri Adriean Videanu şi Radu Berceanu, precum şi a fostei preşedinte a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase în dosarul Microsoft.

"Persoanele menţionate de dvs. în solicitare, respectiv doamna Roberta Anastase şi domnii Radu Berceanu şi Adrian Videanu nu au nicio calitate procesuală în dosarul menţionat de dvs. în solicitare", se arată în răspunsul de la DNA.