7 decembrie 2021

Videoclipul „Water Song” („Cântecul Apei”)

Beautiful wet woman face with water drop. Close-up portrait on white background

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită pe 22 martie la nivel internaţional, vă trimitem videoclipul „Water Song” („Cântecul Apei”).

„Water Song” este o producţie realizată de Administraţia Naţională „Apele Române” şi Programul Naţional Cantus Mundi, cu participarea copiilor din corurile Cantus Mundi şi a ansamblului de percuţie Young Beats, coordonat de Zoli TOTH.

Regia artistică – Gabriel Scîrlet

Un proiect realizat în cadrul campaniei internaţionale desfăşurate de programul Naţiunilor Unite UN- Water, 2021

Link youtube – https://youtu.be/39uCJPOOUhc

Link transfer video – https://we.tl/t-unRFKig2nn

Vă invităm să difuzaţi şi dumneavoastră „Water Song” şi astfel să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Apei cu prima creaţie colectivă a copiilor din România dedicată apei, la nivel internaţional.

„Cântecul apei” este un proiect muzical participativ, realizat cu implicarea comunităţii de copii şi tineri Cantus Mundi şi a ansamblului Young Beats, coordonat de Zoli Toth.

Proiectul „Water Song”, iniţiat de Administraţia Naţională „Apele Române” şi Programul Naţional Cantus Mundi, a activat aproape 1.000 de membri ai comunităţii noastre muzicale, din 23 de judeţe, copii care au trimis înregistrări cu sunete şi efecte de apă, precum şi cuvinte care să alcătuiască versurile acestui proiect sonor. Aceste elemente au încorporat apoi improvizaţia ansamblului Young Beats al Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth, care a reflectat viziunea lor sonoră asupra unei furtuni de vară. Materialului i-au fost adăugate vocile a 50 de copii din comunitatea Cantus Mundi, iar toate aceste elemente au fost mixate de compozitorul şi inginerul de sunet Gabriel Scîrlet, un colaborator constant al proiectelor Corului Madrigal şi Cantus Mundi.

Rezultatul este un cântec dedicat apei, care ne vorbeşte despre felul în care copiii percep apa, o înţeleg, o apreciază şi doresc să o protejeze. Este un proiect născut din gândurile şi emoţiile copiilor referitoare la acestă resursă naturală inestimabilă. Este, de asemenea, un cadou pe care copiii din România îl oferă în dar Apei, în ziua în care o sărbătorim la nivel mondial.

*

Programul Naţional Cantus Mundi (www.cantusmundi.ro) este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi derulat cu implicarea membrilor Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 10 ani de activitate, Programul reuneşte sub umbrela sa peste 1.665 de coruri. Aproape 60.000 de copii şi tineri, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, depăşind barierele legate de etnie, condiţie socială şi capacităţi fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societăţii noastre.

Administraţia Naţională „Apele Române” administrează apele din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, canale, derivaţii interbazinale, prize de apă şi alte lucrări specifice, precum şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrologică, hidrogeologică şi de monitorizare a calităţii resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoaşterii şi a gestionării unitare pe ansamblul ţării, a resurselor de apă de suprafaţă şi subterane.