Publicat: 6 Martie, 2019 - 21:09
Share

În data de 5 martie 2019, ministrul Petre DAEA a convocat cea de-a șaptea videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, cu experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și cu directori generali din structurile implicatate în procesul de exercitare a Președinției Consiliului UE, alături de experți din aceste structuri.

Ministrul a fost informat asupra principalelor subiecte discutate în cadrul Comitetului Special pentru Agricultură din 4 martie 2019.

În cadrul videoconferinței s-au discutat aspecte referitoare la calendarul de lucru pentru luna martie, pentru ca întreaga echipă să aibă un tablou exact asupra tuturor reuniunilor, respectiv: Comitetul Special pentru Agricultură, Grupurile de Lucru, Lucrările AgriFin, cele privitoare la Planurile Strategice, precum și reuniunea Consiliului AgriFish din data de 18 martie a.c.

Ministrul a fost informat de echipa de la Bruxelles că pregătirile se desfășoară conform graficului de lucru, iar în ședința Consiliului din luna martie va fi prezentat draftul Pachetului de reformă a PAC post-2020: Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC, Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a piețelor (OCP) produselor agricole, dar si subiecte precum Bieconomia, s.a.

Reamintim faptul că în domeniul agriculturii și pescuitului au fost programate pentru a fi închise 4 dosare, însă datorită ritmului susținut de lucru al tuturor celor implicați în acest proces, numărul dosarelor rezolvate până la această dată a ajuns la 9.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: