29 iunie 2022

Viena a spus că Austria este pregătită să devină o platformă pentru un posibil summit al Rusiei și Statelor Unite

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Viena a spus că Austria este pregătită să devină o platformă pentru un posibil summit al Rusiei și Statelor Unite
Ministerul de Externe al țării a remarcat că ambele părți sunt conștiente de pregătirea Austriei.

Austria este gata să-și pună la dispoziție infrastructura locală pentru o eventuală întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin și președintele american, Joe Biden, dacă cei doi vor decide să organizeze un astfel de summit. Ambele părți sunt conștiente de o astfel de pregătire a Austriei, acest lucru a fost raportat miercuri unui corespondent TASS de la Ministerul de Externe austriac.

„Dacă Rusia și Statele Unite decid să organizeze un summit la nivel prezidențial, atunci acest lucru merită un bun venit. Decizia cu privire la organizarea unui astfel de summit, când și unde, revine ambelor țări. Austria, desigur, va fi întotdeauna disponibilă pentru negocieri la nivel înalt de tot felul. Ambele părți sunt conștiente de pregătirea noastră”, a spus Ministerul de Externe austriac când a răspuns la întrebarea dacă Austria este pregătită să găzduiască un posibil summit in cazul in care Rusia și Statele Unite decid să țină astfel de discuții la Viena .

Anterior, ziarul „ Kommersant ”, citând surse, a scris că Putin și Biden ar putea purta o conversație în formatul unei videoconferințe până la sfârșitul acestui an, iar la începutul anului viitor – o întâlnire personală. Prima întâlnire față în față a lui Putin și Biden ca șefi de stat a avut loc în iunie 2021 în Elveția.

Viena a servit în mod tradițional drept loc pentru negocierile privind controlul armelor între Federația Rusă și Statele Unite. Ministerul de Externe austriac a declarat anterior că partea austriacă este pregătită să continue să-și ofere serviciile ca platformă pentru negocierile dintre SUA și Rusia.

Ciprian Pop