Publicat: 31 Ianuarie, 2019 - 12:43
Share

Vienna Insurance Group (VIG) si-a lansat primul start-up intern, “viesure innovation center” (centrul de inovatie “viesure”). Administrat de Wiener Städtische Versicherung, cea mai mare subsidiara a VIG, compania se va concentra pe noile tendinte in domeniul serviciilor pentru clienti. Start-up-ul va avea sediul in Talent Garden Vienna, cel mai nou si mai modern centru de inovatie din capitala austriaca, si va colabora indeaproape cu reteaua startup300.

Digitalizarea este una dintre prioritatile platformei VIG “Agenda 2020”. “Companiile grupului nostru sunt angajate pe calea transformarii digitale. Unele dintre companiile noastre de asigurari colaboreaza deja cu start-up-uri si beneficiaza de combinatia intre experienta unui business consacrat, tendintele inovatoare si o abordare neconventionala. Sunt incantata ca am lansat propriul nostru start-up, administrat de Wiener Städtische, si putem incepe sa il pozitionam in Austria. Ideile inovatoare generate in cadrul viesure vor fi apoi aplicate si in cadrul grupului”, a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Obiectivul noului start-up este sa faca interactiunea pur digitala cu clientii din asigurari mai simpla, mai rapida si mai transparenta. Aceasta implica crearea unui ecosistem digital, digitalizarea proceselor interne orientate catre clienti si crearea de servicii inovatoare care sa genereze valoare adaugata. “Noua companie inglobeaza proiectele noastre digitale, valorificand totodata know-how-ul extern si spiritul inovator al comunitatii start-up-urilor. Aceasta ne va permite sa raspundem si mai rapid cerintelor in continua schimbare ale clientilor, transformarilor culturale si evolutiilor pietei.  viesure va juca un rol bine definit in consolidarea pozitiei de lider in inovatie pe piata austriaca pentru Wiener Städtische”, a subliniat Robert Lasshofer, CEO al Wiener Städtische Versicherung.

Noua companie isi va avea sediul la Talent Garden Vienna. Parteneriatul Corporate Ecosystem dintre Wiener Städtische si Talent Garden Vienna asigura o legatura stransa cu comunitatea start-up-urilor. Colaborarea cu reteaua startup300 permite testarea si ajustarea modelelor de afaceri in contextul transformarii digitale. Tendinte viitoare, noi servicii digitale si tehnologii inovatoare sunt testate si impulsionate sub hashtag-ul “#creatingtomorrow”. 

 

Tag-uri Institutii: