18 septembrie 2021

Vietnamul subliniază rolul dreptului internațional în abordarea provocărilor globale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Consiliul de Securitate al ONU (CSONU) ar trebui să caute soluții la provocările emergente ale păcii și securității globale pe baza Cartei ONU și a dreptului internațional, subliniază Ambasadorul Dang Dinh Qui , șeful misiunii permanente a Vietnamului la ONU în cadrul unui briefing al Consiliului de Securitate al ONU din 7 septembrie.
Ambasadorul Qui a subliniat importanța multilateralismului și rolul central al ONU în prevenirea și rezolvarea problemelor globale. El a cerut Consiliului de Securitate al ONU să își concentreze activitatea pe prevenirea și soluționarea conflictelor, precum și pe construirea păcii și a consensului, afirmând că este esențial să se reformeze Consiliul de Securitate al ONU pentru a îmbunătăți transparența, democrația, reprezentativitatea și eficiența.

Este imperativ să susținem rolul organizațiilor regionale, cum ar fi Uniunea Africană, în menținerea păcii și securității internaționale și regionale, a spus el, menționând că ASEAN și-a reafirmat rolul central în arhitectura regională de securitate.

Redactor Ciprian Pop