2 iulie 2022

Vietnamul suspendă vaccinul Pfizer după ce au murit trei copii recent injectați cu astfel de doze

harta Vietnam
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Cel puțin trei copii au murit și 120 au fost internați în spital după ce au fost vaccinați cu doze Pfizer de către cabinetul medical al unor școli din mai multe provincii vietnameze. Guvernul a suspendat vaccinarea în aceste provincii.
Presa locală recunoaște că, „cauza morții a fost „o reacție excesivă la vaccin”, iar „experții” locali de la CDC recurg la un șiretlic pe care l-am mai auzit în Occident: „este doar un lot defect”, spun ei.
Argumentul ar fi acceptabil dacă decesele și efectele adverse ar fi fost detectate doar într-o singură provincie, dar apariția în mai multe simultan denotă cu totul altceva.
Provincia Thanh Hoa a vaccinat tinerii de 15-17 ani începând din 30 noiembrie, dar experimentul nu a fost oprit până când copiii nu au murit. Reacții adverse majore au fost detectate la copii din Bac Giang, o provincie de lângă Hanoi, și la cei din Binh Phuoc, o provincie din sudul țării. Copiii au dezvoltat simptome severe, de la greață la febră mare până la dificultăți de respirație.
Întrucât vina este, spun „medicii” locului, a unui lot în stare proastă, „expertii” vor să recurgă la alte loturi, pentru că au multe depozitate, și mai rău: loturile defecte nu vor fi aruncate ci vor să le refolosească la vaccinarea adulților. Deci, experimentul continuă.
Directorul Spitalului General al Districtului Ha Trung, Vu Van Chinh, a spus că efectele adverse sunt normale și mai probabile la copii decât la adulți.
Până acum, în provincia Thanh Hoa, autoritățile medicale au distribuit aproximativ 117.000 de doze de vaccin în 27 de districte și orașe, cu un total de 56.700 de doze administrate.
De asemenea, în Vietnam, decesele cauzate de vaccinuri sunt departe de a fi anecdotice. Săptămâna trecută, patru muncitori de la o fabrică de pantofi, Kim Viet Shoe, din aceeași provincie Thanh Hoa, au murit după ce au primit vaccinul chinezesc Sinovac, tot din cauza unei „reacții adverse”.
A consemnat, desigur, indicând și sursă, pentru a nu fi acuzat de „conspiraționism” , Ciprian Pop