27 iunie 2022

Vietnamul, una dintre cele mai interesante potențiale piețe pentru tarile europene în regiunea Asia-Pacific

VIETNAM
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Vietnamul, una dintre cele mai interesante potențiale piețe în regiunea Asia-Pacific
Vietnam continuă să fie una dintre cele mai interesante piețe potențiale din regiunea Asia-Pacific, împreună cu India.

Economia țării asiatice, pare a se reface în mod semnificativ și rapid post covid, lucru care se reflectă în creșterea cifrei de afaceri în rata anuală de 29,5% pentru primele 4 luni ale anului 2021, cea mai mare din ultimii 10 ani.

Specialiști locali susțin ca că rata de creștere economică a Vietnamului va fi echivalentă cu media anilor anteriori.

Pe termen mediu, sectorul industrial va continua să fie principala forță motrice din spatele economiei vietnameze.

În cazul în care Vietnamul continuă să-și extindă politicile pentru a atrage investiții străine directe, va fi bine poziționat pentru a se implica mai mult în lanțurile de aprovizionare globale, cum ar fi industria electronică, de IT și auto.

În aceste industrii, Vietnamul dezvolta un plan strategic de dezvoltare interactionand bine cu potențialii investitori străini.

Acordul de liber schimb între Uniunea Europeană și Vietnam (EVFTA) joacă un rol important și este o bună oportunitate pentru dezvoltarea cooperării economice între întreprinderile din țara asiatică si partenerii din Europa.

În ceea ce privește perspectiva Acordului UE-Vietnam privind protecția investițiilor (EVIPA), susțin experții locali, exista interes datorită creșterii investițiilor directe în Vietnam. Cu toate acestea, nu se știe exact când EVIPA va fi ratificată și de parlamentele altor state membre ale UE
foto Wego Travel Blog
Ciprian Pop