15 august 2022

Viitori jurnalişti europeni, în stagiu de pregătire la UBB

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a găzduit şi coordonat, în cursul lunii mai 2022, activităţile programului anual de stagiu în străinătate al Facultăţii de Jurnalism (CUEJ) a Universităţii din Strasbourg (Franţa), una din cele mai prestigioase şcoli europene din domeniul mass-media.

În cadrul programului de stagiu, 57 de studenţi coordonaţi de profesori francezi şi români au realizat reportaje şi documentare pentru presa scrisă, pentru radio şi televiziune. Reportajele au avut ca subiect realităţile vieţii sociale, politice, culturale şi economice din România şi din regiune, beneficiind de sprijin din partea studenţilor, cadrelor didactice şi personalului administrativ al facultăţilor de profil, precum şi din partea Centrului de Cooperări Internaţionale UBB.

Materialele rezultate în urma acestui ambiţios program sunt disponibile începând din luna iunie 2022 pe site-ul https://www.cuej.info/dossiers-multimedias/la-roumanie-toutes-vitesses, o bună parte din acestea fiind publicate şi în mass-media franceză şi europeană.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

Sursa foto UBB