19 august 2022

Viitorul cu inspiraţii din trecut, în viziunea studenţilor arhitecţi de la UPT

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Viitorul, perspectiva anului 2050, cu inspiraţii din trecut, este tema expoziţiei Future/Past, al cărei vernisaj a avut loc marţi, 24 mai 2022, în holul central al Bibliotecii Universităţii Politehnica Timişoara. Expoziţia prezintă lucrările realizate de studenţii din anul III ai Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din Universitatea Politehnica Timişoara, specializarea Mobilier şi Amenajări Interioare, la disciplinele Design vestimentar, Mobilier urban si Proiectare asistată de calculator, în colaborare cu designerul vestimentar Laura Chiriţă.

Tema de anul acesta a fost crearea unor colecţii vestimentare şi accesorii/bijuterii dar şi a unor obiecte de mobilier urban pentru viitor, anul 2050, inspirate din trecut, din diferite perioade istorice studiate la curs.

În cadrul colecţiei vestimentare, studenţii au avut de realizat, pe lângă ţinuta vestimentară, cu inspiraţii din trecut, conform temei, şi un accesoriu tip bijuterie, care a fost proiectat pe calculator şi ulterior imprimat 3D.

În cadrul disciplinei Mobilier urban, studenţii au avut de realizat câte o staţie de autobuz dintr-un oraş ipotetic, în care fiecare cartier corespunde unui anumit stil arhitectural şi unei anumite perioade, din cele studiate. Şi acestea au fost proiectate pe calculator şi imprimate 3D.

Cadrele didactice coordonatoare sunt lect.dr.arh. Andreea Anghel, lect.dr.arh. Diana Giurea, conf.dr.arh. Marius Găman şi Laura Chiriţă – designer vestimentar.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 24 mai – 1 iunie 2022, în holul Bibliotecii UPT, în intervalul orar de funcţionare al acesteia (de luni până joi între orele 9:00 – 20:00, vinerea între orele 9:00 – 18:00).

Lucian Ronkov
Departament Comunicare şi Imagine

Sursa foto: Universitatea Politehnica Timişoara,