Publicat: 19 Iulie, 2012 - 12:26
Share

 E.ON Moldova Distribuţie s-a confruntat în ultima săptămână cu o perioadă deosebit de dificilă cauzată de fenomenelor meteorologice extreme. Rafalele puternice de vânt şi precipitaţiile abundente au provocat multiple avarii în sistemul de distribuţie a energiei electrice din Moldova. Incidentele constatate au fost în general caracterizate prin: conductoare şi stâlpi rupţi, izolatori, posturi de transformare şi alte echipamente din sistemul de distribuţie distruse.

Vantul puternic, vegetaţia şi diverse materiale aduse în reţea au afectat peste 50 de linii de medie tensiune din judeţele Moldovei, ce alimentează aproximativ 1.000 de posturi de transformare. Cele mai numeroase avarii produse în sistemul de distribuţie a energiei electrice au fost înregistrate în judeţele Bacău, Neamţ şi Iaşi. Pentru reluarea alimentării cu energie electrică au fost realizate lucrări de reparaţii de maximă urgenţă în valoare de aproximativ 650.000 de lei. 

O parte dintre aceste lucrări au caracter provizoriu şi urmează să fie realizate în formă definitivă în perioada următoare, astfel încât să se asigure continuitatea alimentării cu energie electrică a consumatorilor.