Publicat: 2 Ianuarie, 2016 - 11:47
Share

Frigul se mai domoleşte în zilele viitoare, dar, treptat, ninsorile se vor înmulţi. Sambata, soarele va fi destul de darnic, însă atmosfera se anunţă rece în toate regiunile.

Ninsori slabe vor apărea pe spaţii mici în Moldova, iar după înserat şi prin Banat şi Oltenia. Vântul va prinde ceva putere în sud-vestul ţării şi pe litoral. Maximele termice vor fi curpinse între minus 8 şi 0 grade Celsius.

În Bucureşti va fi tot vreme rece. Soarele nu va reuşi să ridice mercurul din termometre, la amiază, decât până la minus 3 grade. În plus şi vântul se va face remarcat, iar presiunea atmosferică va fi apropiată de cea normală.

La munte urmează o zi friguroasă, cu valori termice care vor porni de la minus 18 grade în Ceahlău şi se vor opri la minus 5 grade la Stâna de Vale. Norii vor acoperi, din când în când, cerul şi numai izolat va ninge slab prin Carpaţii Orientali, iar vântul va fi activ mai ales pe creste.

Weekendul se va încheia cu temperaturi foarte scăzute. Astfel, maximele nu vor trece de 0 grade, iar minimele vor ajunge la minus 20 de grade în depresiuni. În schimb, la începutul săptămânii viitoare vremea se va încălzi semnificativ. Mâine, ninsorile vor ocupa jumătatea de sud a ţării, în timp ce luni şi marţi va ninge în majoritatea regiunilor. Treptat, însă, prin vest şi sud-est vor apărea şi lapoviţa şi chiar ploaia şi se va forma polei.