Publicat: 2 Februarie, 2012 - 18:17
Share

Magic FM o sărbătorește vineri, 3 Februarie, pe Shakira, cântăreața columbiană a cărei muzică a vrăjit o lume întreagă. Pe parcursul zilei de vineri, Magic FM le va oferi ascultătorilor cele mai frumoase cântece ale artistei însoțite de povestea carierei muzicale a acesteia.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll s-a născut pe 2 februarie 1977 în Barranquilla, Columbia, într-o familie săracă. La la 13 ani, se mută împreună cu părinții la Bogota. Un an mai târziu, Shakira lansează discul "Magia", care nu va avea, însă, succes.
 
Albumul "¿Dónde Están los Ladrones?" este cel care îi aduce, în anul 1998, consacrarea mult dorită. Shakira devine rapid o adevărată vedetă internațională, reușind să atragă milioane de oameni prin vocea ei puternică și senzuală, dar și prin faimoasele sale dansuri.
 
Printre cele mai cunoscute cântece ale Shakirei se numără "Ciega, Sordomuda", "Las de la Intuición" și "Underneath Your Clothes", dar și colaborările cu Alejandro Sanz (“La Tortura”), Carlos Santana (“Illegal”) și Beyonce (“Beautiful Liar”).

"Shakira face parte dintre artiștii foarte implicați în acțiunile de caritate. A înființat fundația Pies Descalzos, organizație creată pentru a-i ajuta pe copiii fără cămin din Columbia. De altfel, locuitorii din orașul ei natal, Barranquilla, i-au ridicat o statuie în urmă cu câțiva ani", spune Liana Stanciu, realizatoare Magic FM.

"Cu toate că a vândut milioane de albume și a colaborat cu cele mai mari nume din lumea artistică, Shakira a rămas mereu o persoană modestă și nu a uitat niciodată de unde a plecat", afirmă ea.