1 august 2021

Vineri, protest al transportatorilor pe mai multe drumuri importante din țară

A car driving through a rainy highway with the windshield wipers in motion.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

TIR-urile vor circula cu viteză redusă între orele 14.00 și 17.00, pe mai multe drumuri importante din țară. Transportatorii se plâng de controalele fiscale legate de diurnele șoferilor. Pentru că acestea sunt reîncadrate ca venituri de natură salarială și impozitate mai mult, patronii spun că le cresc costurile, scad veniturile șoferilor, iar în final se va ajunge la falimente.

Augustin Hagiu, președintele FORT: „Este o zi în care încep protestele la nivel național, proteste organizate de către transportatori cu sprijinul asociațiilor patronale, semnal de alarmă față de abuzul la care sunt supuse companiile de transport autohtone în raport cu controalele ANAF. (…) În fața unui abuz nu poți să ai altă reacție decât să te manifești. Să sperăm că acești factori decizionali vor fi sensibilizați. Dacă nu, practic, așa cum au anunțat transportatorii, începând de mâine (…) este o manifestare pe durată nedeterminată”.

Vasile Ștefănescu, președintele COTAR: „Trebuie să înțeleagă guvernul României că ne-a ajuns cuțitul la os și, în curând, toate patronatele, toți transportatorii din țara asta vom fi în București. Nu pe stradă. Nu, vom veni la București, cu mic și mare”.

Dumitru Blaga, președintele Asociației Operatorilor de Transport Rutier „Apulum”: „Dacă s-ar asimila aceste sume veniturilor din salarii și ar fi impozitate, ar trebui crescut costul pe kilometru undeva în jur de 15 cenți. Ar însemna ca de mâine să mergem la clienții noștri și să le spunem că nu mai putem lucra cu un euro, avem nevoie de o creștere de 15%. În același timp, vecinii noștri și competitorii noștri la nivel european vor merge în continuare la același preț”.