Publicat: 26 Martie, 2013 - 17:00
Share
Copiii învaţă de la Mowgli lecţia iubirii şi a prieteniei

Bazată pe culegerea de povestiri scrise de Rudyard Kipling, reprezentația regizată de Octavian Jighirgiu va oferi publicului ocazia de a descoperi, alături de Mowgli şi de prietenii acestuia, cât de importantă este prietenia. Din distribuţie fac parte talentaţii actori: Anca Zamfirescu, Liliana Donici, Maxim Donici, Daniel Tudorică, Mirela Busuioc, Cristian Irimia, Ion Gh. Arcudeanu, Nicoleta Rusu, Adriana Drăguţ Jighirgiu, Cristian Boeriu, Gabriel Coveşeanu, Marina Procopie, Maria Țăran, Ionuţ Ciocia, Cezar Popescu, Voicu Hetel, Marina Secașiu, Iuliana Costiniu.

Scenografia este realizată de Anca Pâslaru și Delia Ionescu, muzica este semnată de Eduard Petru Jighirgiu, iar coregrafia este gândită de Andrea Gavriliu.

"Cu ajutorul talentatei echipe de artiști și tehnicieni ai Teatrului Ion Creangă din București, am readus la viață, din pagina cărții, povestea spectaculoasă și tulburătoare a băiețelului crescut de animalele sălbatice în adâncul junglelor din India. Este un spectacol care reușește să se desprindă de trena renumelui internațional al poveștii, impunându-și propria sa lume și atmosferă, și pe care doresc să îl dedic memoriei maestrului Cornel Todea, regizor și fost director al Teatrului Ion Creangă", declară regizorul Octavian Jighirgiu.

Totodată, cu ocazia premierei, Teatrul Ion Creangă a inițiat o colaborare cu Universitatea Națională de Arte din București și i-a rugat pe studenții Departamentului de Grafică să vină cu propuneri de afiș pentru spectacolul "Cartea junglei ". Au fost selectate peste 10 variante grafice, care vor fi expuse în foyerul teatrului, în seara evenimentului de vineri.

Aşadar, Teatrul Ion Creangă așteaptă publicul, mic şi mare, vineri, 29 martie, ora 18:00, la un spectacol hazliu și, în egală măsură, serios; recomandat tuturor celor care mai cred în forța tămăduitoare a iubirii și prieteniei!