26 mai 2022

Violoncellissimo merge la Ploieşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Violoncellissimo merge la Ploieşti luni, 11 octombrie, de la ora 19.00, după ce a fost aplaudat în alte două oraşe importante: Deva şi Braşov.

După succesul din anii trecuţi, turneul Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo revine pe scenele de concert din România propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan. În ultimul timp, Violoncellissimo a fost tot mai frecvent invitat să susţină concerte în diferite formule şi în diferite locuri. Iar aceste invitaţii au venit atât pentru faptul că de la concertele lor publicul pleacă entuziasmat, cât şi, mai ales, pentru faptul că sunt exemplul viu al succesului dat de combinaţia dintre profesionalism, prietenie, dialog între generaţii şi multă veselie o combinaţie devenită rarisimă în România!

Publicul a avut ocazia de a aplauda unii dintre cei mai buni violoncelişti din România, dar şi rezultatele extraordinare la care duce excelenta relaţie dintre Maestru şi Discipoli. Marin Cazacu, Maestrul şi profesorul celorlalţi membri ai minunatului Violoncellissimo a întemeiat această formaţie, care poate avea un număr variabil de instrumentişti, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut, de asemenea, mari succese în ţară şi peste hotare.

Şi de această dată, ca şi în anii ce au trecut, violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, sunt o familie profesională. O familie compusă din muzicieni – elevii şi studenţii maestrului Cazacu – familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele VIOLONCELLISSIMO şi poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violoncelişti. În această formulă flexibilă şi mereu surprinzătoare, familia „extinsă” Cazacu a cucerit scenele de la noi şi din afară – cu apariţii notabile la Luxemburg, Bruxelles, Istanbul, Washington şi nu numai, dar şi într-o apariţie surprinzătoare în finala de la …”Românii au talent”.