Publicat: 13 Iunie, 2019 - 19:50
Share

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat joi, la finalul CExN, că patru grupuri de lucru vor fi implicate în organizarea Congresului partidului care va avea loc pe 29 iunie.

"Unul se va ocupa de updatarea programului de guvernare, pentru mesajul politic, pentru platforma politică, un grup de lucru pentru organizarea Congresului în data de 29 iunie, am stabilit calendarul de activităţi, pentru organizarea conferinţelor judeţene, şi, de asemenea, un grup de lucru pentru modificarea statutului, care deja a lucrat şi care a venit cu propuneri la CEx", a precizat premierul.

Dăncilă: Cred că pot să aduc echilibrul în acest moment

Întrebată dacă este decisă să candideze la sefia PSD, Viorica Dăncilă a confirmatCred că pot să aduc echilibrul în acest moment, pot să aduc consens, pot să am o abordare care să unească organizațiile PSD, a declarat Viorica Dăncilă. Premierul a precizat că nu va merge cu o echipă în fața Congresului va lăsă fiecăruia dreptul să candideze.

Eu nu voi merge cu o echipă. Mi s-ar părea o abordare incorectă. Lista e deschisă. Sunt convinsă că cei care vor candida la funcții sunt oameni de valoare.

Viorica Dăncilă: Vom asigura cvorumul, dar nu se va vota

CExN al PSD a decis totodată că parlamentarii social-democraţi vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota.

"Aşa cum au hotărât colegii în Biroul Permanent Naţional, dar şi în grupurile reunite, vom asigura cvorumul, dar nu se va vota.A fost o decizie pe care colegii au luat-o prin vot şi care a fost astăzi discutată şi în cadrul CEX", a adăugat Viorica Dăncilă.

Parlamentarii social-democraţi care vor vota moţiunea de cenzură riscă să fie excluşi din partid de organizaţiile din care fac parte, a declarat joi premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD.

"Excluderea nu o face preşedintele partidului, riscă să fie excluşi de organizaţiile din care fac parte. Eu am convingerea că fiecare primar din judeţul respectiv are proiectul cu care a venit în faţa cetăţenilor în comunitatea în care a candidat."

Viorica Dăncilă: Fiecare coleg care va dori o candidatură, va fi inclus în sondaj

Întrebată dacă Şerban Nicolae şi-a manifestat inenţia de a fi prezidenţiabil, aşa cum au delarat surse politice, Dăncilă a răspuns: "Aceeaşi abordare pe care am avut-o referitoare la Congresul PSD din 29 iunie, unde vom alege preşedintelee, preşedintele executiv şi secretarul general, acelaşi principiu îl vom aplica la candidaturile pentru prezidenţiale. Fiecare coleg îşi va exprima dorinţa, vom face sondaje, şi cel mai bine plasat în sondaje şi care va avea votul. Fiecare coleg care va dori o candidatură, va fi inclus în sondaj".

Senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a anunţat, în şedinţa Comitetului Executiv de joi, dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale,

"S-a discutat şi de sondajele de opinie privind candidatura la alegerile prezidenţiale, pentru modul în care vom acţiona în următoarea perioadă. A fost un Comitet Executiv în care aşa cum am stabilit de la bun început fiecare colegă fiecare coleg a avut posibil să îşi spună propria opinie pt că eu aşa cred că ete în democraţie, trebuie să-i ascultăm pe toţi, iar votul să fie cel care va decide direcţia pe care o vom urma", a afirmat Dăncilă.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: